Kyckling- och bacongryta med champinjoner

Letar du efter en ny och snabblagad hösträtt har du här en mustig kycklinggryta. Den strimlade kycklingen blandas med bacon, stekta champinjoner och rödvinssås. Serveras med fördel tillsammans med nykokt ris och hackad persilja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2017

Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2942 KJ / 703 kCal
Fett27 g
Salt4 g
Kolhydrater58 g
Protein53 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
15 stEtt bra vardagsrecept som enkelt går att lyxa till med tex lite grädde, lök, fond.
Cecilia
Jätte gott, vi tog grädde istället för vatten dock!
Mikaela
Jätte gott, men snåla inte med salt o peppar. Det är andra gången jag gör denna rätt o prövade att byta ut vattnet mot grädde o fick en rundare smak på rödvinssåsen.
Petra
Gott kommer göra det igen
Marie
Vegetarisk alternativ: Ersatte kycklingen med Quorn. La i schalottenlök, och en klick grönsaksfond använde rödvin istället för vatten, och en sked creme fraiche. Slängde i även några lagerblad, och lät det koka lite.
Keziah
Riktigt god gryta, den kommer vi göra fler gånger och bjuda på
Emelie
Plus 2 charlottenlökar och en Jensen rödvinssås som sköljs ur med lite vatten och rejält med peppar så blev det kalas och godkänt 👍🏻
Mikael
Tog bort vattnet. Lade till 2 schalottenlökar i bitar. Enkel och gott. Glöm inte att svartpeppra rikligt
Elisabeth
God enkel gryta. Dock skulle jag bortse från vattnet och bara ha i rödvinssåsen.
Patricia
Lade till picklad rödlök vid serveringen, det var en riktig hit!
Erik