Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kyckling med tomater, basilika och grädde

En snabblagad kycklingrätt med lite hetta som får koka ihop i tomater, vin och basilika. Italienska smaker som ger en otroligt mör och smakrik maträtt. Receptet är signerat Paolo Roberto, gästkock i ICA Matkassen Inspiration.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.
  2. Skär kycklingen i bitar. Skala och skiva lökarna.
  3. Skär ett litet kryss i skinnet på tomaterna och lägg ner dem som hastigast i pastavattnet. När tomatskalet börjar spricka upp lyft upp tomaterna och spola dem under kallt vatten (spara det varma vattnet för att koka pastan i). Dra bort skalet från tomaterna och skär dem i klyftor. Skär bort kärnhuset och spara bara tomatköttet.
  4. Bryn kycklingbitarna i olivoljan i en het stekpanna. Lägg sedan i löken och krydda med salt och cayennepeppar.
  5. Blanda ner tomaterna, vinet och grädden, koka på svag värme ca 10 minuter.
  6. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Riv osten. Hacka basilikan och blanda ner den i kycklingpannan.
  7. Servera kycklingen med pastan och parmesanosten.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Uteslut osten.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g pasta (gärna casarecce)
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 schalottenlökar
  • 5 tomater
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1/2 kruka basilika
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2985 kJ / 715 kCal