Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillspett teriyaki

Grillspett teriyaki är kryddstarka spett av rostbiff. Vitlök och kajennpeppar är tongivande i marinaden. Rosmarin och schalottenlök ger också njutning till rätten.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i ca 2 cm stora tärningar eller på längden i cm-tjocka strimlor.
  2. Blanda teriyakisås, pressad vitlök och kajennpeppar. Lägg köttet i såsen. Marinera ca 1 timme.
  3. Skala schalottenlökarna. Lägg dem i ett foliepaket med rosmarinkvistarna. Salta, peppra, häll på lite olivolja. Nyp ihop paketet och grilla löken långsamt i ca 15 minuter.
  4. Trä upp köttet på grillspett och grilla i ca 2 minuter på varje sida.
  5. Salta och strö över sesamfrön. Servera med lök samt gärna klyftpotatis och kryddsmör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g rostbiff
  • 1 dl teriyakisås
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 8 schalottenlökar
  • 5 rosmarinkvistar
  • 2 msk sesamfrön
  • olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan