Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chiliglaze

En chiliglaze med god hetta som passar bra att pensla på rimmade revbensspjäll. Din glaze är klar när ingredienserna av bland annat spansk peppar, honung, vitlök och sweet chilisås kokat ihop och fått en sirapsliknande konsistens.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Fräs schalottenlöken och vitlöken mjuk i olja i en stekpanna. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka till en sirapsliknande konsistens. Pensla gärna glazen på Rimmade revbensspjäll.

Ingredienser

Portioner: 2 dl
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • olja till stekning
  • 1/2 dl sweet chilisås
  • 1/2 dl japansk soja
  • 1/2 dl honung
  • 1 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1/2 dl hackad bladpersilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?