Chiliglaze

Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
1
Chiliglaze

En chiliglaze med god hetta som passar bra att pensla på rimmade revbensspjäll. Din glaze är klar när ingredienserna av bland annat spansk peppar, honung, vitlök och sweet chilisås kokat ihop och fått en sirapsliknande konsistens.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010

Chiliglaze

Ingredienser

2 dl
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
olja till stekning
1/2 dl sweet chilisås
1/2 dl japansk soja
1/2 dl honung
1 dl färskpressad apelsinjuice
1/2 dl hackad bladpersilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat

Kommentar

Fantastiskt gott!

Åsa

2020-12-24

Testa liknande recept

Sweet chili-glaze
Betyg 2 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ananasglaze
Betyg 4.2 av 5.
25 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kycklingfilé med aprikosglaze
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pepparglazerad ryggbiff
Betyg 1.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glazer
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Härlig ört- och vitlöksmarinad
Betyg 3 av 5.
107 personer har röstat
Under 15 min att tillaga