UNDER 30 MIN | Medel

Fiskgryta med räkor

En riktigt härlig fiskgryta anpassad till barn, men så god att den även passar vuxna. Grytan innehåller riktigt mycket grönsaker som potatis, morot och tomater. Len och god blir grytan av grädden som både grönsakerna och torsken får koka i. Smaksätt med dill och servera med fräscha räkor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 som barnmatsportion portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för barn mellan 12-18 månader.

  1. Skala och skär potatisen i små kuber och skala och riv moroten grovt.
  2. Koka upp grädden, passerade tomater och vatten i en kastrull. Rör i kryddorna och sjud ca 10 minuter under lock eller tills grönsakerna är mjuka.
  3. Skär torsken i små bitar och lägg i kastrullen, sjud ytterligare 3 minuter.
  4. Grovhacka räkorna och rör i dem och dillen och låt allt bli varmt (koka inte för då blir räkorna sega).

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Tips

Hacka med en kniv över de rivna morötterna om du vill ha en mer fin fördelad rätt

Ingredienser

Portioner: 4 som barnmatsportion
  • 200 g potatis
  • 200 g minimorot
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl passerade tomater
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 80 g torskfilé
  • 1 dl skalade räkor (1 dl motsvarar ca 50 g)
  • 1 msk fryst hackad dill

Näringsvärde
Per portion

Energi 793 kJ / 189 kCal