Cajungryta med ris
En härligt färgsprakande och lite kryddig gryta med smaker från cajunköket. Stek cajunkorven tillsammans med strimlad paprika och tillsätt tomater, majskorn och kryddor. Servera med nykokt ris. Tips för barnfamiljer är att bjuda på en mildare korv till de små, eller att servera med en klick mild yoghurt tillsammans med grytan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 grön paprika
340 g majskorn
2 förp cajunkorv (à 240 g)
1 msk olja
500 g passerade tomater
1 tsk timjan
1/2 tsk chilipulver
salt
peppar
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2650 KJ / 634 kCal
Fett28.9 g
Kolhydrater72 g
Protein18.9 g
Kommentarer
Tog chorizo istf cajun, kryddade med oregano, chilipulver och lite sambal oelek. Snabb o enkel att göra, den blev ganska stark, tycker man om stark mat är den mkt god. Kanske lite mer paprika skulle passa bra.
Karin
2016-11-16Det gick snabbt och var jättegott! Det var första gången jag lagade mat och frugan vart imponerad! Kommer att tillagas igen.
Elias
2015-01-06Snabbt, gott!
Yvonne
2014-09-07