Cajungryta med ris | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Cajungryta med ris

En härligt färgsprakande och lite kryddig gryta med smaker från cajunköket. Stek cajunkorven tillsammans med strimlad paprika och tillsätt tomater, majskorn och kryddor. Servera med nykokt ris. Tips för barnfamiljer är att bjuda på en mildare korv till de små, eller att servera med en klick mild yoghurt tillsammans med grytan.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Låt majsen rinna av.
  3. Skiva korven och stek den tillsammans med paprikan i oljan i en stekpanna ca 5 minuter.
  4. Tillsätt tomater, majs och kryddor. Låt koka upp och sedan sjuda ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Hacka persiljan och strö över.
  5. Servera korvgrytan tillsammans med nykokt ris.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 1 grön paprika
  • 340 g majskorn
  • 2 förp cajunkorv (à 240 g)
  • 1 msk olja
  • 500 g passerade tomater
  • 1 tsk timjan
  • 1/2 tsk chilipulver
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2650 kJ / 634 kCal