Cajungryta med ris

23
3
Cajungryta med ris

En härligt färgsprakande och lite kryddig gryta med smaker från cajunköket. Stek cajunkorven tillsammans med strimlad paprika och tillsätt tomater, majskorn och kryddor. Servera med nykokt ris. Tips för barnfamiljer är att bjuda på en mildare korv till de små, eller att servera med en klick mild yoghurt tillsammans med grytan.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2014

Cajungryta med ris

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
1
grön paprika
340 g
majskorn
2
förp cajunkorv (à 240 g)
1 msk
olja
500 g
passerade tomater
1 tsk
timjan
1/2 tsk
chilipulver
-
salt och peppar
1/2
kruka persilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Karin

11/16/2016

Tog chorizo istf cajun, kryddade med oregano, chilipulver och lite sambal oelek. Snabb o enkel att göra, den blev ganska stark, tycker man om stark mat är den mkt god. Kanske lite mer paprika skulle passa bra.

Elias

1/6/2015

Det gick snabbt och var jättegott! Det var första gången jag lagade mat och frugan vart imponerad! Kommer att tillagas igen.

Yvonne

9/7/2014

Snabbt, gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2650 KJ / 634 kCal
Fett 28.9 g
Kolhydrater 72 g
Protein 18.9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept