Cajungryta med ris

Betyg 3.5 av 5.
23 personer har röstat
3
Cajungryta med ris

En härligt färgsprakande och lite kryddig gryta med smaker från cajunköket. Stek cajunkorven tillsammans med strimlad paprika och tillsätt tomater, majskorn och kryddor. Servera med nykokt ris. Tips för barnfamiljer är att bjuda på en mildare korv till de små, eller att servera med en klick mild yoghurt tillsammans med grytan.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2014

Cajungryta med ris

Ingredienser

4 portioner
4   port ris
1   grön paprika
340 g  majskorn
2   förp cajunkorv (à 240 g)
1 msk  olja
500 g  passerade tomater
1 tsk  timjan
1/2 tsk  chilipulver
salt och peppar
1/2   kruka persilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Tog chorizo istf cajun, kryddade med oregano, chilipulver och lite sambal oelek. Snabb o enkel att göra, den blev ganska stark, tycker man om stark mat är den mkt god. Kanske lite mer paprika skulle passa bra.

Karin

2016-11-16

Det gick snabbt och var jättegott! Det var första gången jag lagade mat och frugan vart imponerad! Kommer att tillagas igen.

Elias

2015-01-06

Snabbt, gott!

Yvonne

2014-09-07

Näringsvärde per portion

Energi2650 KJ / 634 kCal
Fett28.9 g
Kolhydrater72 g
Protein18.9 g

Testa liknande recept

Poké bowl med sparris och pocherat ägg
Betyg 2.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Biff med mangosalsa
Betyg 3.1 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskwok med paprika, bambuskott och ris
Betyg 3.6 av 5.
44 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Barbeque-rubb
Betyg 2.4 av 5.
61 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Enkel bbq-sås
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cajun gumbo
Betyg 4.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga