Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Risgratäng med rött täcke

Risgratäng med rött täcke är en mättande och god gratäng med bland annat ris, kassler och purjolök. Gratängens röda täcke kommer från krossade tomater och chilisås. Servera den goda risgratängen med klyftor av isbergssallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i grönsaksbuljong i en kastrull enligt förpackningens anvisning.
  2. Sätt ugnen på 250°C.
  3. Strimla kasslern. Skölj och strimla purjolöken. Fräs kassler och purjolök i olja i en stekpanna. Häll över krossade tomater. Tillsätt chilisås, salt och peppar.
  4. Häll riset i en lätt smord ugnssäker form. Fördela den röda röran ovanpå och strö över riven ost. Gratinera i ca 10 min. Servera med klyftor av isbergssallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl långkornigt ris
  • 6 dl grönsaksbuljong (tärning och vatten)
  • 400 g kassler
  • 1 purjolök
  • 1 msk olja
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl chilisås
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 dl riven ost
  • isbergssallad
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer