Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Köttfärscurry med nötter och banan

Den här matiga och spännande köttfärscurryn är både lättlagad och en spännande variant för den nytänkande. Färsen får sin heta smak av cayennepepparn som sedan tillsammans med bananen utgör en fin brytning mellan hett och sött.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Stek färsen, lök och vitlök i oljan i en stekpanna. Krydda med curry, soja och cayennepeppar. Sänk värmen och tillsätt tomaterna. Koka ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
  4. Skala och skiva bananen, ansa och strimla salladen.
  5. Servera köttfärscurryn med ris, banan, sallad och jordnötter i skålar.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Servera gärna lite rostad kokos och russin till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 1 msk curry
  • 1 msk soja
  • 1 krm cayennepeppar
  • 500 g passerade tomater
  • salt och peppar
  • 1 banan
  • 1 romansallad
  • 1 dl jordnötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2775 kJ / 662 kCal