Kyckling med tomat- och grönpepparsås och gratinerad mandelpotatispuré
Denna underbara huvudrätt blir nyårsmiddagens höjdpunkt. Rik på smakupplevelser när kycklingens sälta och saftighet möter mandelpotatisens sötma. Eller varför inte välja biff med kappa istället för kyckling. Den släta grönpepparsåsen gör måltiden fulländad.
Ingredienser
4 portioner
Puré
900 g mandelpotatis
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
2 dl riven parmesan
salt
svartpeppar
Sås
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 tomater
1 msk olivolja
2 tsk tomatpuré
1 tsk grönpeppar
1/2 dl vitt matlagningsvin
3 dl hönsbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
2 msk smör
Fänkålssallad
1/2 fänkål
saft och skal av 1 citron (2 msk saft för 4 port)
2 tsk flytande honung
2 msk olivolja
1/2 silverlök
1/2 dl skalade rostade hasselnötter
1/2 kruka bladpersilja
Kyckling/biff
4 minutfiléer av kyckling (eller 4 skivor biff med kappa, för 4 port)
2 msk klarifierat smör
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3939 KJ / 941 kCal
Fett56 g
Salt1.7 g
Kolhydrater53 g
Protein52 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gott!! Fänkålssalladen var perfekt, den kommer jag göra ofta.
Annika
2016-01-02