Kyckling med tomat- och grönpepparsås och gratinerad mandelpotatispuré
Denna underbara huvudrätt blir nyårsmiddagens höjdpunkt. Rik på smakupplevelser när kycklingens sälta och saftighet möter mandelpotatisens sötma. Eller varför inte välja biff med kappa istället för kyckling. Den släta grönpepparsåsen gör måltiden fulländad.
Ingredienser
Puré
Sås
Fänkålssallad
Kyckling/biff
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde samt laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ. Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut parmesan mot mjölkproteinfritt ostalternativ eller uteslut osten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker kan reagera på lysozym i parmesanosten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gott!! Fänkålssalladen var perfekt, den kommer jag göra ofta.
Annika
2016-01-02