Kyckling med spenatsås och couscous

0
0
Kyckling med spenatsås och couscous

Ett matigt och gott recept på kyckling med spenatsås och couscous. Du gör rätten av bland annat kyckling, purjolök, couscous, spenat, crème fraiche och vitlök.

Kyckling med spenatsås och couscous

Ingredienser

4 portioner
1 kg kycklingben
2 purjolökar
1 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar
3 dl couscous

Spenatsås

1 paket djupfryst hackad spenat (à 375 g)
2 dl crème fraiche (max 5%)
1 - 1 1/2 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut couscous mot ris. Servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Gör så här

Tips

Är det ruggigt och kallt ute kan spenatsåsen värmas och serveras ljummen till kycklingen.

Gröna tipset: Blanda purjolöken med röda och vita bönor och stek ca 10 minuter i ugnen. Servera med spenatsås och couscous.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3360 KJ / 802 kCal
Fett 37 g
Salt 3 g
Kolhydrater 51 g
Protein 62 g
Läs mer om näringsvärden