Kyckling med spenatsås och couscous
Ett matigt och gott recept på kyckling med spenatsås och couscous. Du gör rätten av bland annat kyckling, purjolök, couscous, spenat, crème fraiche och vitlök.
Ingredienser
4 portioner
1 kg kycklingben
2 purjolökar
1 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar
3 dl couscous
Spenatsås
1 paket djupfryst hackad spenat (à 375 g)
2 dl crème fraiche (max 5%)
1 - 1 1/2 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut couscous mot ris. Servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör så här
Tips
Är det ruggigt och kallt ute kan spenatsåsen värmas och serveras ljummen till kycklingen.
Gröna tipset: Blanda purjolöken med röda och vita bönor och stek ca 10 minuter i ugnen. Servera med spenatsås och couscous.
Gröna tipset: Blanda purjolöken med röda och vita bönor och stek ca 10 minuter i ugnen. Servera med spenatsås och couscous.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3360 KJ / 802 kCal
Fett37 g
Salt3 g
Kolhydrater51 g
Protein62 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer