Kassler med couscous
Den här snabblagade allt-i-ett-rätten består av couscous, fräst kassler och lök och spenat. Servera rätten med russin och sweet chili.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2012
Ingredienser
4 portioner
4 port couscous
1 gul lök
100 g sugarsnaps
400 g kassler
2 msk olja
1 msk riven, färsk ingefära
1/2 tsk salt
1 krm peppar
65 g färsk spenat
Till servering
sweet chilisås
1 dl russin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2205 KJ / 527 kCal
Fett9.4 g
Kolhydrater72.5 g
Protein33 g
Kommentarer
Var och när ska 1 dl russin i maten?
Torbjörn
2023-09-24Hej Torbjörn! Tack för din fråga. Russinen ska serveras till maten tillsammans med sweet chilisåsen. Vi har nu förtydligat receptet. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-25Två vuxna, en tvååring, en femåring och en sexåring åt. Det blev en matlåda över. Det tog cirka 20 minuter att laga. Vi tyckte att det var lagom med ingefära, när barnen blir större kan jag ha mer i. Problemet med couscous är att det lätt blir torrt, speciellt när maten svalnar. Därför är det bra med sweet chilisåsen. Vi testade också teriyakisås och mango chutney, båda funkade bra till. Jag använde bara hälften av spenaten. Nästa gång tänker jag ha i hackad paprika också. Jag fick inte plats att röra i couscousen ordentligt i stekpannan trots att den har höga kanter, för att inte tala om spenaten, så jag hällde i allt i en fyralitersgryta. Nästa gång steker jag maten direkt i fyralitersgrytan så slipper jag diska stekpannan.
Katja
2012-03-01Nice salad and very simple to make. We were happy with the result, ginger is not essential in the recipe and it should be left as an option rather than a necessity. Otherwise we will make this again in the future.
David
2012-02-26