Saffransbulgur, bakad aubergine och myntayoghurt

Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
2
Saffransbulgur, bakad aubergine och myntayoghurt

Sugen på fräsch mat? Laga en lakto-vegetarisk bulgursallad med linser och russin där bulgur fått smak och färg av kryddig saffran. Servera salladen med smakrik bakad aubergine och frisk myntayoghurt.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Saffransbulgur, bakad aubergine och myntayoghurt

Ingredienser

4 portioner

Aubergine

1 stor aubergine (à ca 400 g)
2 krm salt
1 msk olivolja

Marinad

1/2 vitlöksklyfta
1/2 kruka koriander
1 krm malen spiskummin
2 krm milt paprikapulver
1 tsk finrivet citronskal
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl olivolja

Bulgursallad

1 gul lök
1 msk olivolja
1 förp saffran (à 1/2 g)
2 1/2 dl bulgur (gärna grovkrossad)
1 förp kokta gröna linser (à ca 380 g)
100 g färsk spenat
3 msk olivolja
1 - 2 msk färskpressad citronjuice
1 dl russin (gärna gula)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Myntayoghurt

3 dl matyoghurt (10%)
1 kruka mynta
2 krm salt

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott, smakerna gifter sig fint

Malin

2021-08-18

Så god aubergine!

Lisa

2021-07-11

Testa liknande recept

Kycklingbullar med bulgur
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Aubergine med köttfärsbiffar och bulgur
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bulgursallad med spenat och linser
Betyg 2.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tabbouleh med linser
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Linsfyllda auberginehalvor
Betyg 2.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bönbulgur med kalkon och citronyoghurt
Betyg 2.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga