Saffransbulgur, bakad aubergine och myntayoghurt
Sugen på fräsch mat? Laga en lakto-vegetarisk bulgursallad med linser och russin där bulgur fått smak och färg av kryddig saffran. Servera salladen med smakrik bakad aubergine och frisk myntayoghurt.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021
Ingredienser
4 portioner
Aubergine
1 stor aubergine (à ca 400 g)
2 krm salt
1 msk olivolja
Marinad
1/2 vitlöksklyfta
1/2 kruka koriander
1 krm malen spiskummin
2 krm milt paprikapulver
1 tsk finrivet citronskal
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl olivolja
Bulgursallad
1 gul lök
1 msk olivolja
1 förp saffran (à 1/2 g)
2 1/2 dl bulgur (gärna grovkrossad)
1 förp kokta gröna linser (à ca 380 g)
100 g färsk spenat
3 msk olivolja
1 - 2 msk färskpressad citronjuice
1 dl russin (gärna gula)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Myntayoghurt
3 dl matyoghurt (10%)
1 kruka mynta
2 krm salt
Kommentarer
Jättegott, smakerna gifter sig fint
Malin
2021-08-18Så god aubergine!
Lisa
2021-07-11