Kyckling med saffran och tomat

Betyg 3.5 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Kyckling med saffran och tomat

Här är ett gott och läckert recept på kyckling med saffran och tomat som du kan lyxa till vardagen med eller njuta av under helgen. Du serverar kycklingen med en tomat- och löksallad samt bulgur. Utomordentligt gott!

Kyckling med saffran och tomat

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingfiléer (à ca 120 g)
4 port bulgur (fullkorn)
1/2 krm saffran
1/2 tsk salt
1/2 dl matyoghurt
1 krm svartpeppar
1 msk olja till stekning

Tomat- och löksallad

1 liten rödlök
1 ask cocktailtomater
1 dl hackad basilika
1 msk pressad citron
salt
peppar

Gör så här

00:02:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Väldigt gott. Vi lagade klart kycklingen i 150grader i 15 minuter i ugnen. Med marinaden i formen. Marinaden gjorde vi sås på med lite extra grädde. Gott

    Anders

  • Jag tyckte receptet lät väldigt torrt - både bulgur och kyckling är ju torra i sig. Så jag lånade iden från en tidigare person och blandade couscous (som jag hade istället för bulgur) och tomatsallad. Dessutom gjorde jag mer saffran-och-yoghurt-blandning, och lät kycklingbitarna puttra i en del, och hällde lite till över de färdiguppskurna bitarna, som (kall) sås. Mumsigt.

    Monika

  • Hur länge ska kycklingfiléerna ligga i marinaden? Bara under tiden som man lagar till resten av maten, eller?

    Camilla

Näringsvärde per portion

Energi2175 KJ / 517 kCal
Fett8.3 g

Testa liknande recept

  • Stekt lax med bulgursallad
    Betyg 3.1 av 5.136 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saffransbulgur med grönsaker
    Betyg 3.6 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Koka bulgur
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad