Kyckling med saffran och tomat

Här är ett gott och läckert recept på kyckling med saffran och tomat som du kan lyxa till vardagen med eller njuta av under helgen. Du serverar kycklingen med en tomat- och löksallad samt bulgur. Utomordentligt gott!

Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer (à ca 120 g)
4 port bulgur (fullkorn)
1/2 krm saffran
1/2 tsk salt
1/2 dl matyoghurt
1 krm svartpeppar
1 msk olja till stekning
Tomat- och löksallad
1 liten rödlök
1 ask cocktailtomater
1 dl hackad basilika
1 msk pressad citron
salt
peppar
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2175 KJ / 517 kCal
Fett8.3 g
Kommentarer
6 stVäldigt gott. Vi lagade klart kycklingen i 150grader i 15 minuter i ugnen. Med marinaden i formen. Marinaden gjorde vi sås på med lite extra grädde. Gott
Anders
Jag tyckte receptet lät väldigt torrt - både bulgur och kyckling är ju torra i sig. Så jag lånade iden från en tidigare person och blandade couscous (som jag hade istället för bulgur) och tomatsallad. Dessutom gjorde jag mer saffran-och-yoghurt-blandning, och lät kycklingbitarna puttra i en del, och hällde lite till över de färdiguppskurna bitarna, som (kall) sås. Mumsigt.
Monika
Hur länge ska kycklingfiléerna ligga i marinaden? Bara under tiden som man lagar till resten av maten, eller?
Camilla
Oj vad gott det var!!
Therese
Supergott! Ett pyttelitet minus för att bulguren känns torr att äta utan sås. Nästa gång ska jag prova att blanda bulguren med tomatsalladen innan jag serverar.
Malin erika
jättegott!! Och enkelt att göra!
Annika