Kyckling med rostade rotfrukter och äppelgräddsås

Betyg 4.2 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Kyckling med rostade rotfrukter och äppelgräddsås

Möra kycklingfiléer serveras med ugnsrostade svartrötter, palsternackor och potatis. Den magiskt goda äppelgräddsåsen som görs på lök, äpple, rosmarin och grädde får smaklökarna att jubla!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2018

Kyckling med rostade rotfrukter och äppelgräddsås

Ingredienser

4 portioner
375 g svartrötter
500 g palsternackor
450 g potatis (gärna delikatess)
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
1/2 kruka persilja

Sås

1 gul lök
1 rött äpple
1/2 msk olja
1 dl vatten
1/2 kycklingbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
2 dl vispgrädde
1 tsk rosmarin

Kyckling

ca 600 g kycklingfilé
1/2 msk olja

Gör så här

00:25:00
00:10:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Såsen är magisk. Perfekt till denna hösträtt

    Christina

Näringsvärde per portion

Energi2855 KJ / 684 kCal
Fett30 g
Salt2.37 g
Kolhydrater56 g
Protein42 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Rotfrukter med getost
    Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kycklingfilé med rostade svartrötter
    Betyg 3.8 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kyckling i gräddsås och broccoli
    Betyg 4.5 av 5.34 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad