Kyckling med rostade grönsaker och äppelsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN |

Kyckling med rostade grönsaker och äppelsås

Smakrik kycklingrätt kryddad med vad höstskafferiet har att erbjuda. Palsternacka, morötter, äpplen och senap är givna ingredienser till kycklingen i den här enkelt tillagade kycklingrätten.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skiva morötter, palsternackor och potatis. Blanda med 1 msk olja och pressad vitlök i en bunke.
  3. Stek kycklingen i 1/2 msk olja tills den får fin färg. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över rosmarin. Fördela rotfrukterna på plåten.
  4. Salta och peppra över både rotsaker och kyckling.
  5. Stek mitt i ugnen ca 30 minuter.
  6. Grovriv äpplet och blanda med crème fraiche och senap. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera kyckling och rotfrukter med såsen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 morötter
  • 2 palsternackor
  • 600 g fast potatis
  • 1 1/2 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 kycklingfiléer
  • bakplåtspapper
  • 1 tsk rosmarin
  • salt och peppar
  • 1 äpple
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 msk senap
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1815 kJ / 435 kCal