Kyckling med rostade grönsaker och äppelsås
Smakrik kycklingrätt kryddad med vad höstskafferiet har att erbjuda. Palsternacka, morötter, äpplen och senap är givna ingredienser till kycklingen i den här enkelt tillagade kycklingrätten.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2012
Ingredienser
4 portioner
4 morötter
2 palsternackor
600 g fast potatis
1 1/2 msk olja
2 vitlöksklyftor
4 kycklingfiléer
bakplåtspapper
1 tsk rosmarin
salt
peppar
1 äpple
1 dl lätt crème fraiche
1/2 msk senap
Gör så här
Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1855 KJ / 442 kCal
Fett11 g
Salt1.3 g
Kolhydrater47 g
Protein34 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vilken senap ska det vara?
Sophia
2021-01-25Hej Sophia! Vi har provlagat rätten med vanlig svensk senap, men det går självklart bra med valfri senap. Om du väljer t ex en starkare senap så är det bra att börja med lite mindre mängd och smaka av för rätt mängd för just din smak. 😊 Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-01-25Gott och lätt lagat rekommenderas, såsen var särskilt god.
Thomas
2012-10-11Gott men blir godare om man ringlar honung över rotfrukterna.
Bengt
2012-10-05