Kyckling med rostad potatis och olivkräm

Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
0
Kyckling med rostad potatis och olivkräm

Med färdiga potatisklyftor som smakar rosmarin och snabbfiléer av kyckling kan du enkelt laga en rätt som kommer att kännas som på restaurang. Kalamatas oliver är extra smakrika och piccolinitomater är bland de sötaste varianterna. Laga och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2019

Kyckling med rostad potatis och olivkräm

Ingredienser

2 portioner
2 port potatisklyftor med rosmarin
2 snabbfiléer av kyckling
1 tsk olja
salt
peppar
70 g kalamata snackoliver
2 dl crème fraiche
200 g piccolinitomater
1/2 påse rucola (à 65 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3241 KJ / 768 kCal
Fett50 g
Salt4.8 g
Kolhydrater41 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Svampdoftande kycklingpasta med champinjonsallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tender brisket med rostad potatis och vitlöksdipp
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklinggryta med tomat, champinjoner och rostad broccoli
Betyg 3.9 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling med krämig spenatrisotto
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig kycklingpasta tomat och ruccola
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddstekt kyckling med chimichurrisallad
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga