Kyckling med rostad potatis och olivkräm

2
0
Kyckling med rostad potatis och olivkräm

Med färdiga potatisklyftor som smakar rosmarin och snabbfiléer av kyckling kan du enkelt laga en rätt som kommer att kännas som på restaurang. Kalamatas oliver är extra smakrika och piccolinitomater är bland de sötaste varianterna. Laga och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2019

Kyckling med rostad potatis och olivkräm

Ingredienser

2 portioner
2
port potatisklyftor med rosmarin
2
snabbfiléer av kyckling
1 tsk
olja
-
salt
-
peppar
70 g
kalamata snackoliver
2 dl
crème fraiche
200 g
piccolinitomater
1/2
påse rucola (à 65 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Stek gärna kycklingen med timjan och en krossad vitlöksklyfta i pannan. Det går bra att välja en annan smak på potatisen, t ex peppar och havssalt.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3241 KJ / 768 kCal
Fett 50 g
Salt 4.8 g
Kolhydrater 41 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept