Kyckling med rostad potatis och olivkräm
Med färdiga potatisklyftor som smakar rosmarin och snabbfiléer av kyckling kan du enkelt laga en rätt som kommer att kännas som på restaurang. Kalamatas oliver är extra smakrika och piccolinitomater är bland de sötaste varianterna. Laga och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2019
Ingredienser
2 portioner
2 port potatisklyftor med rosmarin
2 snabbfiléer av kyckling
1 tsk olja
salt
peppar
70 g kalamata snackoliver
2 dl crème fraiche
200 g piccolinitomater
1/2 påse rucola (à 65 g)
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Stek gärna kycklingen med timjan och en krossad vitlöksklyfta i pannan. Det går bra att välja en annan smak på potatisen, t ex peppar och havssalt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3241 KJ / 768 kCal
Fett50 g
Salt4.8 g
Kolhydrater41 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer