Tender brisket med rostad potatis och vitlöksdipp
![Tender brisket med rostad potatis och vitlöksdipp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_196968/cf_259/tender_brisket_med_rostad_potatis_och_vitloksdipp.jpg)
Vill du laga en enkel rätt men ändå imponera lite i köket? Släng då ihop en tender brisket med rostad potatis och vitlöksdipp. Vi vet, det vattnas i munnen! Tender brisket är en smakrik köttbit av nöt också kallad oxbringa, en riktig klassiker på grillen i USA. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2019
![Tender brisket med rostad potatis och vitlöksdipp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_196968/cf_259/tender_brisket_med_rostad_potatis_och_vitloksdipp.jpg)
Ingredienser
2 portioner
2 port färska potatisklyftor
400 g tender brisket
150 g majskorn
1/2 ask piccolinitomater (à 200 g)
1/2 rödlök
1 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
1 dl crème fraiche
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3936 KJ / 940 kCal
Fett60 g
Salt4.9 g
Kolhydrater57 g
Protein39 g
Kommentarer