Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Tender brisket med rostad potatis och vitlöksdipp

Vill du laga en enkel rätt men ändå imponera lite i köket? Släng då ihop en tender brisket med rostad potatis och vitlöksdipp. Vi vet, det vattnas i munnen! Tender brisket är en smakrik köttbit av nöt också kallad oxbringa, en riktig klassiker på grillen i USA. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Värm potatisklyftorna enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Öppna köttförpackningen och häll lagen i en kastrull. Skär köttet i skivor och värm i lagen ca 10 minuter.
  4. Häll av majsen. Skär tomaterna i halvor och skala och skiva löken. Blanda tomater, lök och majs. Blanda grönsakerna med olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  5. Pressa vitlöken i crème fraichen och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera köttet med potatisklyftor, majssallad och dipp.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port färska potatisklyftor
  • 400 g tender brisket
  • 150 g majskorn
  • 1/2 ask piccolinitomater (à 200 g)
  • 1/2 rödlök
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • salt
  • peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl crème fraiche
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3936 kJ / 940 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer