UNDER 45 MIN | Enkel

Kyckling med rostad potatis och ärter

Att rosta potatis i ugn är ett väldigt gott tillbehör till kyckling! Här låter vi dessutom kycklingen tillagas tillsammans med potatisen mot slutet, så den blir perfekt tillagad efter den har fått sin stekyta i stekpannan. Servera med ärter och en sås gjord på crème fraiche, chilisås och senap.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina ärtorna.
  2. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
  3. Skär potatisen i skivor och blanda med hälften av oljan och krydda med salt och peppar. Häll ut på den förvärmda plåten och rosta först i 20 minuter.
  4. Blanda crème fraiche med chilisås och senap och smaka av med salt och peppar.
  5. Stek kycklingen i resten av oljan och krydda med salt och peppar.
  6. Lägg kycklingen och ärtorna på potatisplåten och rosta allt i ytterligare 5 minuter.
  7. Strö över solroskärnorna och rosta 5 minuter till eller tills kycklingens innertemperatur är ca 72°C.
  8. Servera kycklingen med potatis, solrosfrön, sås och ärter.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Välj olja eller laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt créme fraiche och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 4 kycklingfiléer
  • 250 g gröna ärter
  • 1 dl solrosfrön
Att ha hemma
  • 1 msk smör eller olja
  • salt
  • peppar
  • 2 msk chilisås
  • 1 tsk senap