Kyckling med rosmarin och sockerärtor

Kycklingen steks med rosmarin och får en krämig sås av crème fraiche och citron. Serveras med sockerärter och ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2012

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
rivet skal från 1 citron
1 msk citronsaft
ca 600 g kycklingfilé
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk rosmarin
2 dl lätt crème fraiche
1 hönsbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
200 g sockerärtor
2 tomater
Gör så här
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2246 KJ / 537 kCal
Fett13.5 g
Kolhydrater56.6 g
Protein43.7 g
Kommentarer
5 stGott! Har lagat ett par gånger och gillar.
Karin
Helt okej gott men inte mer. Salta inget utöver buljongtärningen är mitt tips! Något mer citronsaft kan också tillsättas. Och använd färska sockerärter, mycket godare!
Anna
Tyvärr inget jag kommer tillaga igen..
Therese