Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklingpanna med timjan

En snabblagad, enkel och härligt krämig kycklingpanna med timjan blir den perfekta vardagsmiddagen för hela familjen! Kycklingpannan gör du av bland annat kycklingfiléer, tomater, crème fraiche och timjan och serverar med nykokt ris och sockerärter. Smarrigt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär kycklingen i stora kuber. Stek den i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och timjan. Blanda crème fraiche, vatten, tomatpuré och smulad buljongtärning eller fond. Rör ner det i pannan. Låt sjuda ca 10 minuter eller tills kycklingen är färdig.
  3. Koka sockerärterna några minuter i saltat vatten.
  4. Skär tomaterna i tärningar och vänd ner i pannan.
  5. Servera kycklingpannan med ris och sockerärter.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och crème fraiche utan laktos
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 1/2 msk timjan
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 hönsbuljongtärning eller kycklingfond (1 hönsbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk kycklingfond)
  • 150 g sockerärtor
  • 2 tomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2363 kJ / 565 kCal