Kyckling med rosmarin och sockerärtor
Kycklingen steks med rosmarin och får en krämig sås av crème fraiche och citron. Serveras med sockerärter och ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2012
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
rivet skal från 1 citron
1 msk citronsaft
ca 600 g kycklingfilé
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk rosmarin
2 dl lätt crème fraiche
1 hönsbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
200 g sockerärtor
2 tomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2246 KJ / 537 kCal
Fett13.5 g
Kolhydrater56.6 g
Protein43.7 g
Kommentarer
Gott! Har lagat ett par gånger och gillar.
Karin
2016-05-11Helt okej gott men inte mer. Salta inget utöver buljongtärningen är mitt tips! Något mer citronsaft kan också tillsättas. Och använd färska sockerärter, mycket godare!
Anna
2012-07-22Tyvärr inget jag kommer tillaga igen..
Therese
2012-07-17