Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kyckling med rosmarin och sockerärtor

Kycklingen steks med rosmarin och får en krämig sås av crème fraiche och citron. Serveras med sockerärter och ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ris eller gryn enligt anvisningen på förpackningen. Tvätta citronskalet. Riv av skalet och pressa ur saften.
  2. Dela kycklingfiléerna i tre delar vardera på snedden. Stek dem i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Blanda crème fraiche, citronsaft och smulad buljongtärning eller fond, rör ner det i pannan. Låt sjuda ca 8 minuter. Strö över citronskalet.
  3. Koka sockerärterna någon minut.
  4. Skär tomaterna i tärningar.
  5. Servera kycklingpannan med ris eller annat gryn, sockerärter och tomater.

För alla

Kolla ingredienserna i fonden/buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd smör och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt smör. Byt ut crème fraichen mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • rivet skal från 1 citron
  • 1 msk citronsaft
  • ca 600 g kycklingfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 hönsbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
  • 200 g sockerärtor
  • 2 tomater
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2246 kJ / 537 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer