Rosmarinstekt fläskkarré med blomkålsris

13
0
Rosmarinstekt fläskkarré med blomkålsris

En lyxig måltid där rosmarinstekt fläskkarré får sällskap av blomkålsris med spännande smaker. Där blandas strimlat äpple och sockerärtor med pressad citron och babyspenat för att förhöja upplevelsen av blomkålsriset en aning. Till servering finns en perfekt karré och en fräsch vitlökscrème.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2015

Rosmarinstekt fläskkarré med blomkålsris

Ingredienser

2 portioner
2 skivor fläskkarré
1 tsk olivolja
salt och peppar
1/2 tsk rosmarin

Blomkålsris

1/2 rödlök
1 rött äpple
1/2 förp sockerärtor
1 msk citronsaft
1/2 msk olivolja
250 g blomkålsris
1/2 påse babyspenat

Vitlökscrème

1 vitlöksklyfta
1/2 kruka gräslök
1 dl smetana

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2343 KJ / 557 kCal
Fett 41 g
Salt 3.76 g
Kolhydrater 17 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden