Rosmarinstekt fläskkarré med blomkålsris

Betyg 2.9 av 5.
13 personer har röstat
0
Rosmarinstekt fläskkarré med blomkålsris

En lyxig måltid där rosmarinstekt fläskkarré får sällskap av blomkålsris med spännande smaker. Där blandas strimlat äpple och sockerärtor med pressad citron och babyspenat för att förhöja upplevelsen av blomkålsriset en aning. Till servering finns en perfekt karré och en fräsch vitlökscrème.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2015

Rosmarinstekt fläskkarré med blomkålsris

Ingredienser

2 portioner
2 skivor fläskkarré
1 tsk olivolja
salt
peppar
1/2 tsk rosmarin

Blomkålsris

1/2 rödlök
1 rött äpple
1/2 förp sockerärtor
1 msk citronsaft
1/2 msk olivolja
250 g blomkålsris
1/2 påse babyspenat

Vitlökscrème

1 vitlöksklyfta
1/2 kruka gräslök
1 dl smetana

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2343 KJ / 557 kCal
Fett41 g
Salt3.76 g
Kolhydrater17 g
Protein28 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Hel grillad karré
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Örtstekt karré
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Porchetta di fano
Betyg 4.2 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt karré med blomkålsmos och senapsgurka
Betyg 3.1 av 5.
57 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskkarré med ljummen tomatsallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga