Rosmarinstekt fläskkarré med blomkålsris
En lyxig måltid där rosmarinstekt fläskkarré får sällskap av blomkålsris med spännande smaker. Där blandas strimlat äpple och sockerärtor med pressad citron och babyspenat för att förhöja upplevelsen av blomkålsriset en aning. Till servering finns en perfekt karré och en fräsch vitlökscrème.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2015
Ingredienser
2 portioner
2 skivor fläskkarré
1 tsk olivolja
salt
peppar
1/2 tsk rosmarin
Blomkålsris
1/2 rödlök
1 rött äpple
1/2 förp sockerärtor
1 msk citronsaft
1/2 msk olivolja
250 g blomkålsris
1/2 påse babyspenat
Vitlökscrème
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka gräslök
1 dl smetana
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2343 KJ / 557 kCal
Fett41 g
Salt3.76 g
Kolhydrater17 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer