Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Laxfilé med purjorisotto

Citronpepprad laxfilé med purjorisotto är en fräsch och lite nyttigare måltid som du tillagar på under 45 minuter. Risotton av purjolök, långkornigt ris och hönsbuljong samspelar fint ihop med den stekta laxfilén.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugen på 225°C.
  2. Tina laxen enligt förpackningens anvisning. Lägg laxen på ett ugnssäkert fat och krydda med hälften av saltet och citronpeppar.
  3. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 minuter.
  4. Risotto: Skölj, ansa och strimla purjolöken. Fräs purjo och ris i oljan någon minut.
  5. Koka upp buljongtärningarna och vatten. Späd riset med lite av buljongen. Rör om och späd i omgångar under kokningstiden, ca 20 minuter.
  6. Smaka av med resten av saltet och peppar.
  7. Till servering: Servera laxen med risotton, bröd och sockerärter.

För alla

Gör glutenfritt: välj ett glutenfritt bröd om du inte tål gluten.

Tips

Blanda 1 dl riven parmesanost i risotton för ett lite lyxigare alternativ (för 4 port). Det går även bra att använda fullkornsris.

Gröna tipset: Servera purjorisotton till vegetariska biffar av grönsaker eller soja om du inte vill äta fisk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar laxfilè (à 140 g)
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk citronpeppar
Purjorisotto
  • 2 purjolökar
  • 3 dl avorioris eller långkorningt ris
  • 1 msk olja
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 7 1/2 dl vatten
  • 1 krm peppar
Till servering
  • bröd
  • sockerärtor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2688 kJ / 643 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden