Laxfilé med purjorisotto

Betyg 3.7 av 5.
31 personer har röstat
11
Laxfilé med purjorisotto

Citronpepprad laxfilé med purjorisotto är en fräsch och lite nyttigare måltid som du tillagar på under 45 minuter. Risotton av purjolök, långkornigt ris och hönsbuljong samspelar fint ihop med den stekta laxfilén.

Laxfilé med purjorisotto

Ingredienser

4 portioner
4 portionsbitar laxfilè (à 140 g)
1 tsk salt
1/2 tsk citronpeppar

Purjorisotto

2 purjolökar
3 dl avorioris eller långkorningt ris
1 msk olja
2 hönsbuljongtärningar
7 1/2 dl vatten
1 krm peppar

Till servering

bröd
sockerärtor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
31 personer har röstat

Kommentarer

Underbart gott! Jag tillsatte vitlöksfrästa champinjoner i riset innan servering. Och tog också parmesan förstås!

Helene

2009-10-19

Lät ganska tråkigt men efter att ha läst alla omdömen var man ju tvungen att ge det en chans. Vilken höjdare! Alla åt och var väldigt nöjda. Hade inga sockerärter så det blev smör/dillslungade morötter istället. Med parmesan blev det fylligare smak.

Sara

2009-01-08

mycket gott!! har ätit det vet inte hur många gånger..lika gott varje gång..måste testas

Matilda

2008-06-17

Näringsvärde per portion

Energi2688 KJ / 643 kCal
Fett8.2 g

Testa liknande recept

Het fisk med citron och chili
Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax- och pastapytt
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Risotto med tonfisk
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnslagad potatissallad med stekt fiskfilé
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskpanna med tomater och persilja
Betyg 2.9 av 5.
34 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Minestrone med kyckling
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga