Laxfilé med purjorisotto
Citronpepprad laxfilé med purjorisotto är en fräsch och lite nyttigare måltid som du tillagar på under 45 minuter. Risotton av purjolök, långkornigt ris och hönsbuljong samspelar fint ihop med den stekta laxfilén.
Ingredienser
4 portioner
4 portionsbitar laxfilè (à 140 g)
1 tsk salt
1/2 tsk citronpeppar
Purjorisotto
2 purjolökar
3 dl avorioris eller långkorningt ris
1 msk olja
2 hönsbuljongtärningar
7 1/2 dl vatten
1 krm peppar
Till servering
bröd
sockerärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2688 KJ / 643 kCal
Fett8.2 g
Kommentarer
Underbart gott! Jag tillsatte vitlöksfrästa champinjoner i riset innan servering. Och tog också parmesan förstås!
Helene
2009-10-19Lät ganska tråkigt men efter att ha läst alla omdömen var man ju tvungen att ge det en chans. Vilken höjdare! Alla åt och var väldigt nöjda. Hade inga sockerärter så det blev smör/dillslungade morötter istället. Med parmesan blev det fylligare smak.
Sara
2009-01-08mycket gott!! har ätit det vet inte hur många gånger..lika gott varje gång..måste testas
Matilda
2008-06-17