Kyckling med rödbetor och getost
Saftiga kycklingfiléer som i det här receptet får sällskap av rödbetsklyftor och getost. Kycklingen och rödbetorna tillagas i ugn kryddade med rosmarin som ger en fantastisk god och karaktäristisk smak. En fräsch getostdressing med getost och crème fraiche bryter av smakerna på tallriken.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2016
Ingredienser
2 portioner
2 kycklingfiléer
1/2 msk smör
salt och peppar
500 g förkokta rödbetor
1/2 msk olivolja
1/2 tsk rosmarin
100 g getost
1 dl crème fraiche
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1/2 påse mâchesallad (à 65 g)
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3247 KJ / 776 kCal
Fett40.4 g
Salt3.01 g
Kolhydrater43.3 g
Protein52.7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Supergott. Getostkrämen är så god tillsammans med rödbetorna och kycklingen.
Elionor
2018-12-10