Kyckling med ratatouille och oregano

12
3
Kyckling med ratatouille och oregano

En krämig, mustig ratatouille gjord på flertalet grönsaker och smaksatt med körsbärstomater och oregano, passar utmärkt ihop med stekt kalkon eller kyckling. Äts tillsammans med matvete och krispiga salladsblad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2022

Kyckling med ratatouille och oregano

Ingredienser

4 portioner

Ratatouille

1 zucchini (à ca 300 g)
1 röd paprika
1/2 rödlök
1/2 msk olja
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
2 krm peppar
390 g körsbärstomater på burk
1/2 dl rött matlagningsvin
1/2 dl chilisås
2 msk hackad färsk oregano
4 port matvete
1 grönsaksbuljongtärning

Kalkon eller kyckling

ca 500 g tunnskivad kalkonfilé eller minutfilé av kyckling
1/2 msk olja
1 tsk torkad timjan

Till servering

1/2 förp cosmopolitansallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.

Receptet har uppdaterats mars 2022.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Linnéa

2022-05-25

Använde endast ratatouille, bytte ut rödlök mot gullök. Väldigt lätt att laga och väldigt gott.

Yvonne

2021-05-18

Kycklingen blev mör och fin. Krispiga grönsaker var gott. Lite för mycket tomat.

Linnéa

2021-01-04

Jättegott! Slängde i lite morot i slutet, och toppade med cocktailtomater, väldigt uppskatta

Näringsvärde per portion

Energi 1633 KJ / 397 kCal
Fett 7 g
Salt 2.9 g
Kolhydrater 42 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden