Kyckling med ratatouille och oregano

7
1 Klimatsmart
Kyckling med ratatouille och oregano

En krämig ratatouille gjord på flertalet grönsaker och smaksatt med passerade tomater och oregano, passar utmärkt ihop med kyckling som får stekas till perfekt innertemperatur i stekpannan. Ät sedan kycklingen och ratatouillen tillsammans med matvete och krispiga salladsblad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2020

Kyckling med ratatouille och oregano

Ingredienser

4 portioner

Ratatouille

1
zucchini (à ca 300 g)
1
röd paprika
1/2
rödlök
1/2 msk
olja
1
vitlöksklyfta
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
500 g
passerade tomater
1/2 dl
chilisås
1/2
kruka oregano

Kyckling

600 g
minutfilé av kyckling
1/2 msk
olja
1 tsk
timjan
-
salt
-
peppar
4
port matvete
1
grönsaksbuljongtärning
1/2
förp cosmopolitansallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Linnéa

1/4/2021

Jättegott! Slängde i lite morot i slutet, och toppade med cocktailtomater, väldigt uppskatta

Näringsvärde per portion

Energi 2035 KJ / 480 kCal
Fett 7 g
Salt 2 g
Kolhydrater 55 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept