Krämig kalkongryta med mango chutney

Betyg 4.5 av 5.
12 personer har röstat
0
Krämig kalkongryta med mango chutney

Här möts spännande smaker i form av curry och mango, vilket blir en riktig hit! Lök och kalkon får stekas i pannan, och kryddas sedan med curry, gurkmeja, salt och peppar. Mango chutney ihop med grädde hälls över pannans innehåll och får puttra samman några minuter. Häll över nykokt ris, och ät ihop med krispiga morötter och fräsch sallad!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2019

Krämig kalkongryta med mango chutney

Ingredienser

4 portioner
4 port ris
1 gul lök
ca 450 g kalkonfilé
1 tsk olja
1 tsk curry
1/2 tsk gurkmeja
salt
peppar
1 dl mango chutney (original)
5 dl matlagningsgrädde
1 förp cosmopolitansallad
3 morötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2700 KJ / 642 kCal
Fett22 g
Salt3 g
Kolhydrater71 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Krämig kalkongryta med pasta
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gräddig kalkongryta med pasta
Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkål med ingefära och senapsfrö
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkongryta med zucchini och timjan
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade köttfärsspett
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kalkon i kokosmjölk med spenat och mandel
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga