UNDER 45 MIN | Medel

Krämig kalkongryta med mango chutney

Här möts spännande smaker i form av curry och mango, vilket blir en riktig hit! Lök och kalkon får stekas i pannan, och kryddas sedan med curry, gurkmeja, salt och peppar. Mango chutney ihop med grädde hälls över pannans innehåll och får puttra samman några minuter. Häll över nykokt ris, och ät ihop med krispiga morötter och fräsch sallad!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och skiva löken. Skär kalkonen i strimlor.
  3. Stek lök och kalkon i en gryta i oljan. Krydda med curry, gurkmeja, salt och peppar.
  4. Sänk värmen och rör i mango chutney och grädde i grytan. Låt sjuda i 5 minuter och smaka av med peppar.
  5. Skär salladen i strimlor och morötterna i bitar.
  6. Servera grytan med ris, sallad och morötter.

För alla

Kontrollera noga innehållet i mango chutneyn.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Stek morötterna med kalkonen och låt dem koka med i såsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 1 gul lök
  • ca 450 g kalkonfilé
  • 1 tsk olja
  • 1 tsk curry
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • salt
  • peppar
  • 1 dl mango chutney (original)
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 förp cosmopolitansallad
  • 3 morötter

Näringsvärde
Per portion

Energi 2700 kJ / 642 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept