Krämig kalkongryta med mango chutney

6
0
Krämig kalkongryta med mango chutney

Här möts spännande smaker i form av curry och mango, vilket blir en riktig hit! Lök och kalkon får stekas i pannan, och kryddas sedan med curry, gurkmeja, salt och peppar. Mango chutney ihop med grädde hälls över pannans innehåll och får puttra samman några minuter. Häll över nykokt ris, och ät ihop med krispiga morötter och fräsch sallad!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2019

Krämig kalkongryta med mango chutney

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
1
gul lök
ca 450 g
kalkonfilé
1 tsk
olja
1 tsk
curry
1/2 tsk
gurkmeja
-
salt
-
peppar
1 dl
mango chutney (original)
5 dl
matlagningsgrädde
1
förp cosmopolitansallad
3
morötter

För alla

Kontrollera noga innehållet i mango chutneyn.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Stek morötterna med kalkonen och låt dem koka med i såsen.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2700 KJ / 642 kCal
Fett 22 g
Salt 3 g
Kolhydrater 71 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept