Krämig kalkongryta med mango chutney
Här möts spännande smaker i form av curry och mango, vilket blir en riktig hit! Lök och kalkon får stekas i pannan, och kryddas sedan med curry, gurkmeja, salt och peppar. Mango chutney ihop med grädde hälls över pannans innehåll och får puttra samman några minuter. Häll över nykokt ris, och ät ihop med krispiga morötter och fräsch sallad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 gul lök
ca 450 g kalkonfilé
1 tsk olja
1 tsk curry
1/2 tsk gurkmeja
salt
peppar
1 dl mango chutney (original)
5 dl matlagningsgrädde
1 förp cosmopolitansallad
3 morötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2700 KJ / 642 kCal
Fett22 g
Salt3 g
Kolhydrater71 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer