Kyckling med potatissallad
Den här kycklingrätten består av kycklingfiléer som stekts i olja och som serveras tillsammans med en potatissallad i en krämig sås av crème fraiche, skånsk senap, ärter och dill.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2012
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
salt
peppar
4 kycklingfiléer
1 msk olja
300 g ärtor
1 purjolök
1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk vatten
3 msk hackad dill
1 dl lätt crème fraiche
2 msk grov senap (gärna skånsk)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2117 KJ / 505 kCal
Fett13 g
Salt1.5 g
Kolhydrater52 g
Protein39 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Lätt recept men inte gott
Anna-karin
2022-02-04