Kyckling med potatissallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling med potatissallad

Den här kycklingrätten består av kycklingfiléer som stekts i olja och som serveras tillsammans med en potatissallad i en krämig sås av crème fraiche, skånsk senap, ärter och dill.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Dela den i halvor.
  2. Strimla kycklingen grovt. Stek den i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  3. Koka ärterna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj och strimla purjolöken.
  4. Blanda olivolja, vinäger och vatten. Blanda potatis, ärter, purjolök och dill. Vänd ner vinägerblandningen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda crème fraiche och senap. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera potatissalladen med kyckling och en klick senapssås.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • salt och peppar
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • 300 g ärter
  • 1/2 purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • 3 msk hackad dill
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk grov senap (gärna skånsk)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2017 kJ / 484 kCal