Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Kyckling med purjolök, soja och honung

En färgsprakande rätt som är en fröjd även för ögat! Den ugnsbakade kycklingen ligger i en livfull röra med bland annat purjolök, soja och honung. Tillsammans med det milda jasminriset är kycklingrätten en succé!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150˚C.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Bryn kycklingen i matfettet, krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form. Sätt formen mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 72˚C.
  4. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlöken i oljan i 1 minut, tillsätt purjolöken, fortsätt fräsa i några minuter. Tillsätt soja och vatten och koka i ett par minuter. Tillsätt honungen och koka upp.
  5. Servera kycklingen med ris och purjolök.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port jasminris
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 1 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • ca 2 dl japansk soja
  • 1 dl vatten
  • 3 msk honung
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2245 kJ / 537 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer