Kyckling med purjolök, soja och honung

19
2
Kyckling med purjolök, soja och honung

En färgsprakande rätt som är en fröjd även för ögat! Den ugnsbakade kycklingen ligger i en livfull röra med bland annat purjolök, soja och honung. Tillsammans med det milda jasminriset är kycklingrätten en succé!

Kyckling med purjolök, soja och honung

Ingredienser

4 portioner
4 port jasminris
4 kycklingfiléer
1 msk smör eller margarin
salt och peppar
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
ca 2 msk japansk soja
1 dl vatten
3 msk honung

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Carina

2019-10-21

Rätten smakar bara soya. Bilden visar en färgglad bild men rätten är helt svårt. Gick inte att äta tyvärr. Borde tas bort!

Redaktionen ICAse

2019-10-22

Hej Carina! Tack för att du informerar oss. Tyvärr hade det blivit helt fel mängd på soja. Vi har nu korrigerat mängden i receptet. Hoppas att du vill prova receptet igen! Hälsningar Elina

Jim

2018-11-19

Rätten är absolut inte färgsprakande hur kan den bli de om man ska hälla över ca 2 dl soya ? ”Rätten smakar bara soya om man följer receptet”

Näringsvärde per portion

Energi 2245 KJ / 537 kCal
Fett 12.3 g
Kolhydrater 66.7 g
Protein 38.2 g
Läs mer om näringsvärden