Kyckling med potatis, rostade grönsaker och gräddsås

En familjevänlig middag där ugnsbakade kycklingklubbor serveras med kokt potatis, rostade grönsaker och klassisk gräddsås. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
 Ett recept från: 
Buffé nr 3, 2020

Ingredienser
4 portioner
Kycklingklubbor
50 g smör
3/4 msk japansk soja
ca 1 kg kycklingklubbor
3/4 msk torkad rosmarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Ugnsrostade grönsaker
1/2  gul lök
250 g morot
150 g palsternacka
3/4 msk olivolja
2 krm torkad rosmarin
2 krm torkad timjan
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Gräddsås
2 dl vatten
1/2  kycklingbuljongtärning
1/2 msk japansk soja
2 dl vispgrädde
1/2 msk svartvinbärsgelé
1/2 tsk majsstärkelse
 svartpeppar
 salt
Till servering
800 g kokt potatis
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
00:20:00
00:30:00
00:15:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
2 st72 grader invid benet?! I liknande recept skriver ni 82 grader. Är nog läge att ändra i detta recept!
Maria
Stort tack Maria för att du uppmärksammade oss på detta. Vi har nu korrigerat i receptet. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Enkel och god recept. Bytte ut palsternacka mot potatis och kryddade grönsakerna med lite vitlökpulver. Gjorde dubbla portioner så att man hade till lunch dagen efter. Såsen var super god.
Cesar