Kyckling med polenta och tomat
Polenta - majsgryn - är ett vanligt inslag i det italienska köket. Till denna middag bjuds på kycklingfiléer i ugn med en krämig polenta som kokas och smakas av med citronskal och några droppar citron och sist men inte minst – riven ost. Serveras med en saftig tomatsallad med lök och basilika. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2014
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
4 kycklingfiléer
salt
peppar
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
Polenta
8 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
2 dl polenta
1/2 citron
1 dl riven prästost
Tomatsallad
3 tomater
1/2 rödlök
1 kruka basilika
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1993 KJ / 476 kCal
Fett14 g
Salt3.1 g
Kolhydrater43 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Kul med nya smaker. Aldrig tillagat polenta tidigare.
Marie
2014-04-03