Kyckling med polenta och tomat

6
1
Kyckling med polenta och tomat

Polenta - majsgryn - är ett vanligt inslag i det italienska köket. Till denna middag bjuds på kycklingfiléer i ugn med en krämig polenta som kokas och smakas av med citronskal och några droppar citron och sist men inte minst – riven ost. Serveras med en saftig tomatsallad med lök och basilika. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2014

Kyckling med polenta och tomat

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

4 kycklingfiléer
salt och peppar
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja

Polenta

8 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
2 dl polenta
1/2 citron
1 dl riven prästost

Tomatsallad

3 tomater
1/2 rödlök
1 kruka basilika
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Uteslut osten och krydda lite extra.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Marie

2014-04-03

Kul med nya smaker. Aldrig tillagat polenta tidigare.

Näringsvärde per portion

Energi 1993 KJ / 476 kCal
Fett 14 g
Salt 31 g
Kolhydrater 43 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden