Kyckling med polenta och tomat | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling med polenta och tomat

Polenta - majsgryn - är ett vanligt inslag i det italienska köket. Till denna middag bjuds på kycklingfiléer i ugn med en krämig polenta som kokas och smakas av med citronskal och några droppar citron och sist men inte minst – riven ost. Serveras med en saftig tomatsallad med lök och basilika. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Kyckling: Krydda kycklingen med salt och peppar. Pressa vitlöklöken och rör ihop den med olivoljan i en skål. Vänd filéerna i vitlöksoljan och bryn dem på båda sidor i en stekpanna. Lägg dem i en ugnssäker form.
  3. Sätt in kycklingen mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 72°C.
  4. Polenta: Koka upp mjölken med buljongtärning eller fond. Vispa i polentan och låt koka upp under omrörning och låt småkoka 5-7 minuter.
  5. Skölj citronen och riv skalet. Smaka av polentan med citronskal, ett par droppar citronsaft, salt och peppar. Om polentan känns för fast kan man späda med lite vatten, den ska vara krämig. Strax före servering rörs osten ner i polentan.
  6. Tomatsallad: Skölj tomaterna, skär dem i bitar och lägg i en skål. Skala och hacka löken. Strimla basilikan. Blanda lök och basilika med tomaterna. Vänd ner olja och vinäger i tomatsalladen, salta och peppra.
  7. Servera kycklingen med polenta och tomatsallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Uteslut osten och krydda lite extra.

Ingredienser

Portioner: 4
Kyckling
  • 4 kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
Polenta
  • 8 dl mjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • 2 dl polenta
  • 1/2 citron
  • 1 dl riven prästost
Tomatsallad
  • 3 tomater
  • 1/2 rödlök
  • 1 kruka basilika
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2170 kJ / 520 kCal