Kyckling med polenta och tomat

Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
1
Kyckling med polenta och tomat

Polenta - majsgryn - är ett vanligt inslag i det italienska köket. Till denna middag bjuds på kycklingfiléer i ugn med en krämig polenta som kokas och smakas av med citronskal och några droppar citron och sist men inte minst – riven ost. Serveras med en saftig tomatsallad med lök och basilika. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2014

Kyckling med polenta och tomat

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

4 kycklingfiléer
salt
peppar
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja

Polenta

8 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
2 dl polenta
1/2 citron
1 dl riven prästost

Tomatsallad

3 tomater
1/2 rödlök
1 kruka basilika
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Kul med nya smaker. Aldrig tillagat polenta tidigare.

Marie

2014-04-03

Näringsvärde per portion

Energi1993 KJ / 476 kCal
Fett14 g
Salt3.1 g
Kolhydrater43 g
Protein44 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fläskfilé med krämig polenta
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig polenta
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ost- och polentafyllda paprikor
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Italienska salladsspett
Betyg 3.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Helstekt fläskfilé med ostkräm
Betyg 3.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Stekt cambozola
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga