Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Avancerad

Stekt cambozola

Ett härligt recept på utsökt, stekt cambozola som passar dig som gillar en utmaning i köket. Osten passar bra att servera efter maten på ostbricka. Du använder bland annat cambozola, sötmandel, polenta och ägg.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa mandeln i matberedare till ett grovkornigt mjöl och blanda det med polentan. Lägg i en skål. Vispa sönder äggen i en skål. Häll upp mjölet i en tredje skål.
  2. Skär ut 12-15 bitar, ca 4 x 4 cm, av osten (för 6 port).
  3. Vänd ostbitarna först i mjölet, doppa dem sedan i äggsmeten och rulla till sist runt dem i mandel- och polentablandningen.
  4. Upprepa ev proceduren med att doppa i äggsmet och mandel- och polentablandning. Ostbitarna måste bli ordentligt täckta så att
    osten inte rinner ut vid stekningen.
  5. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek de panerade ostbitarna i ca 1 1/2 minut på varje sida.
  6. Lägg över på ett kraftigt hushållspapper att rinna av. Salta lätt.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 300 g Cambozola (ost)
  • 1 dl skållad sötmandel
  • 1 dl polenta (majsmannagryn)
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk olja till stekning
Lägg till i inköpslistan