Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ost- och polentafyllda paprikor

Spektakulära paprikor att bjuda dina vänner på. Paprikahalvorna kokas och fylls med polenta, tomater och basilika och täcks av ett krämigt osttäcke. Du serverar paprikorna med parmaskinka och rucolasallad för att få en fulländad förrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, halvera och kärna ur paprikorna. Koka upp buljongen i en gryta.
  2. Lägg i hälften av paprikorna och låt dem koka under lock ca 5 min. Ta upp dem med en hålslev och lägg på ett fat. Koka resten av paprikorna.
  3. Vispa ner polentan i grytan och låt koka 6-7 min under vispning. Rör i osten och smaka av med salt och peppar.
  4. Strimla tomaterna och blanda ner i polentan tillsammans med basilikan. Fördela polentan i paprikahalvorna.
  5. Skär osten i 8 skivor (för 4 port). Lägg en ostskiva på varje paprika och stick i en oliv.
  6. Värm paprikorna i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) 2-4 min eller i 250°C, ca 10 min. Servera paprikorna med tunna skivor parmaskinka, rucolasallat och bröd.

I näringsberäkningen ingår de föreslagna tillbehören.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 röda paprikor
  • 5 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 dl polenta
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
  • 8 marinerade soltorkade tomater
  • 2 msk hackad basilika
  • 125 g mozzarellaost
  • 8 svarta oliver med kärnor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2140 kJ / 510 kCal
Fett: 21 g
Läs mer om näringsvärden