Kyckling med pizzatäcke
Kycklingfiléer serveras här med ett krämigt pizzatäcke! Pizzatäcket får sin goda smak från färskost med soltorkade tomater, oregano och riven ost. Servera kycklingen ihop med pasta, gärna spirali tricolore, och krispig romansallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2018
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer
1 tsk olja
salt
peppar
200 g färskost med soltorkade tomater
2 msk mjölk
1/2 rödlök
1 msk oregano
1 dl riven ost
4 port pasta (gärna spirali tricolore)
1 romansallad
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost soltorkade tomater och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskosten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt, tillsätt 1 msk soltorkad tomatcrème (för 4 port) eller hackade soltorkade tomater. Byt mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut riven ost mot mjölkfritt alternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost soltorkade tomater och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskosten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt, tillsätt 1 msk soltorkad tomatcrème (för 4 port) eller hackade soltorkade tomater. Byt mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut riven ost mot mjölkfritt alternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Snabbare: strimla kycklingen och löken, stek den i pannan. Rör i färskosten, mjölk och kryddor. Servera med pasta och ost.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2412 KJ / 576 kCal
Fett19 g
Salt1.53 g
Kolhydrater54 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jag lagade rätten fast med quornfiléer istället för kyckling. Jag upplever att det saknades en sås till pastan då mycket av såsen absorberades av filéerna. Om jag hade lagat rätten igen hade jag gjort somi tipset, dvs tillagat allt i stekpannan. Så hade pastan kunnat blandas ner i såsen strax innan servering. Goda smaker!
Magnus
2018-10-29