Kyckling med pizzatäcke

Kycklingfiléer serveras här med ett krämigt pizzatäcke! Pizzatäcket får sin goda smak från färskost med soltorkade tomater, oregano och riven ost. Servera kycklingen ihop med pasta, gärna spirali tricolore, och krispig romansallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2018

Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer
1 tsk olja
salt
peppar
200 g färskost med soltorkade tomater
2 msk mjölk
1/2 rödlök
1 msk oregano
1 dl riven ost
4 port pasta (gärna spirali tricolore)
1 romansallad
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2412 KJ / 576 kCal
Fett19 g
Salt1.53 g
Kolhydrater54 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jag lagade rätten fast med quornfiléer istället för kyckling. Jag upplever att det saknades en sås till pastan då mycket av såsen absorberades av filéerna. Om jag hade lagat rätten igen hade jag gjort somi tipset, dvs tillagat allt i stekpannan. Så hade pastan kunnat blandas ner i såsen strax innan servering. Goda smaker!
Magnus
2018-10-29