Färs i pita med gurkyoghurt

20
2
Färs i pita med gurkyoghurt

Tillsammans med nygräddade pitabröd är denna spiskumminkryddade färs ett gott och enkelt middagsalternativ som är lätt att tillaga. Komplettera med gurkyoghurten smaksatt med vitlök och säsongens grönsaker.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2011

Färs i pita med gurkyoghurt

Ingredienser

4 portioner
8 pitabröd
1 romansallad

Gurkyoghurt

1/2 gurka
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
2 krm salt
1 krm peppar

Färsfyllning

1 rödlök
1 röd paprika
500 g nötfärs
1 msk olja
1 tsk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 msk oregano
3 krm salt
1 krm peppar
1 dl vatten

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt pitabröd eller tortillabröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt matlagningsyoghurt till Sour Supreme (innehåller soja) eller imat Fraiche (innehåller havre).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Lusijana

2020-10-07

Rekommenderar går snabbt att laga. Jag uteslutande spiskummin då jag inte tycker om den i maten. Smakade ändå bra. Barnen tyckte också om det

Therese anna el

2019-01-19

Supergott och fräscht! Kan definitiv rekommendera. 😊

Näringsvärde per portion

Energi 2850 KJ / 682 kCal
Fett 192 g
Salt 36 g
Kolhydrater 823 g
Protein 404 g
Läs mer om näringsvärden