Färs i pita med gurkyoghurt
Tillsammans med nygräddade pitabröd är denna spiskumminkryddade färs ett gott och enkelt middagsalternativ som är lätt att tillaga. Komplettera med gurkyoghurten smaksatt med vitlök och säsongens grönsaker.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2011
Ingredienser
4 portioner
8 pitabröd
1 romansallad
Gurkyoghurt
1/2 gurka
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
2 krm salt
1 krm peppar
Färsfyllning
1 rödlök
1 röd paprika
500 g nötfärs
1 msk olja
1 tsk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 msk oregano
3 krm salt
1 krm peppar
1 dl vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2850 KJ / 682 kCal
Fett19.2 g
Salt3.6 g
Kolhydrater82.3 g
Protein40.4 g
Kommentarer
Rekommenderar går snabbt att laga. Jag uteslutande spiskummin då jag inte tycker om den i maten. Smakade ändå bra. Barnen tyckte också om det
Lusijana
2020-10-07Supergott och fräscht! Kan definitiv rekommendera. 😊
Therese anna el
2019-01-19