Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Färs i pita med gurkyoghurt

Tillsammans med nygräddade pitabröd är denna spiskumminkryddade färs ett gott och enkelt middagsalternativ som är lätt att tillaga. Komplettera med gurkyoghurten smaksatt med vitlök och säsongens grönsaker.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen enligt anvisning på brödförpackningen.
  2. Gurkyoghurt: Dela, kärna ur och skär gurkan i skivor. Häll yoghurten i en skål och pressa i vitlöken. Salta och peppra. Blanda i gurkan.
  3. Värm brödet enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Färsfyllning: Skala och skiva löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  5. Stek färs, lök och paprika i oljan. Krydda med spiskummin, paprikapulver och oregano. Krydda med salt och peppar och rör i vattnet.
  6. Dela romansalladen i bitar.
  7. Dela pitabröden på mitten och fyll dem med sallad och färs. Toppa med gurkyoghurten.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt pitabröd eller tortillabröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt matlagningsyoghurt till Sour Supreme (innehåller soja) eller imat Fraiche (innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 pitabröd
  • 1 romansallad
Gurkyoghurt
  • 1/2 gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Färsfyllning
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk oregano
  • 3 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2850 kJ / 682 kCal