Kyckling med persiljestekta rödbetor och pepparotsmos

Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Kyckling med persiljestekta rödbetor och pepparotsmos

Gyllene stekt kycklingfilé serveras ovanpå en bädd av fluffigt pepparrotsmos! Tillbehöret är persiljestekta betor, och för att fullända rätten så riv gärna lite extra pepparrot över!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2021

Kyckling med persiljestekta rödbetor och pepparotsmos

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g potatis
2 dl mjölk
3 msk riven pepparrot
1 msk smör
salt
peppar

Kyckling

640 g kycklingfiléer
2 tsk olja

Rödbetor

500 g kokta rödbetor
1 förp färsk persilja (à 20 g)
1 msk smör

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Trist recept saknade smak och textur inget lyfte!

    Helena

Näringsvärde per portion

Energi2189 KJ / 522 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater56 g
Protein45 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Ugnsbakade rödbetor med rucolaolja
    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rödbets- och pepparotssallad
    Betyg 2.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Het rödbets- och pepparrotsrasp
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad