Färsbiffar med ajvar och tzatziki

4
2
Färsbiffar med ajvar och tzatziki

Mumsiga biffar står på kvällens meny! Nötfärsen blandas med ströbröd, ägg och ajvar och kryddas med salt innan de formas till biffar och steks gyllene i pannan. Till detta äts nykokt ris, samt en tzatziki du gör på yoghurt, gurka och vitlök. Toppa med lite sallad och hugg in!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2019

Färsbiffar med ajvar och tzatziki

Ingredienser

4 portioner
4 port ris

Biffar

1/2 dl ströbröd
1 dl ajvar relish (mild)
1 ägg
ca 500 g nötfärs
1/2 tsk salt
1 msk smör eller olja

Tzatziki

1 gurka
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
salt
peppar
65 g salladsmix

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja och välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Emelie

2019-05-01

Supergott och enkelt att göra, barnen tyckte om det. Vi kommer absolut att äta detta igen!

Niklas

2019-04-29

tt, rekommenderas starkt. Körde picklad rödlök,oliver ,fetaost till. Muuums,

Näringsvärde per portion

Energi 2734 KJ / 653 kCal
Fett 27 g
Salt 4 g
Kolhydrater 59 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden