Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Färsbiffar med ajvar och tzatziki

Mumsiga biffar står på kvällens meny! Nötfärsen blandas med ströbröd, ägg och ajvar och kryddas med salt innan de formas till biffar och steks gyllene i pannan. Till detta äts nykokt ris, samt en tzatziki du gör på yoghurt, gurka och vitlök. Toppa med lite sallad och hugg in!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Biffar: Blanda ströbröd, ajvar och ägg i en bunke. Låt det svälla någon minut. Rör ner färs och salt. Forma till 8 biffar. Bryn dem i smöret i en stekpanna och lägg över i en ugnsform. 
  4. Sätt in ugnsformen mitt i ugnen 10 minuter.
  5. Tzatziki: Riv gurkan på ett rivjärn och pressa ur vätskan. Pressa vitlöken i yoghurten och smaka av med salt och peppar. Vänd ner gurkan.
  6. Servera biffarna med ris, tzatziki och sallad.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja och välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
Biffar
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl ajvar relish (mild)
  • 1 ägg
  • ca 500 g nötfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk smör eller olja
Tzatziki
  • 1 gurka
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matyoghurt
  • salt
  • peppar
  • 65 g salladsmix
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2734 kJ / 653 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer