Kyckling med coleslaw och rostad potatis, välkända smaker som tillsammans är oslagbara. Potatisen tillagas i ugnen där den får en fin gyllenbrun färg. Stek kycklingen tillsammans med vitlök innan den också gör sällskap i ugnen. Då med penslad sojahonung och timjan över sig. Serveras med en krispig coleslaw.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2015
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott men för lång stektid. 25-30 min hade räckt.
Johan
2020-05-11En lättlagad god rätt, med rikligt med kycklinglår
Eva
2015-08-24