Kyckling med coleslaw och rostad potatis

68
2
Kyckling med coleslaw och rostad potatis

Kyckling med coleslaw och rostad potatis, välkända smaker som tillsammans är oslagbara. Potatisen tillagas i ugnen där den får en fin gyllenbrun färg. Stek kycklingen tillsammans med vitlök innan den också gör sällskap i ugnen. Då med penslad sojahonung och timjan över sig. Serveras med en krispig coleslaw.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2015

Kyckling med coleslaw och rostad potatis

Ingredienser

4 portioner

Rostad potatis

900 g fast potatis
1 msk olja
salt och peppar

Kyckling

8 kycklinglår
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 msk soja
1 msk honung
1 tsk timjan

Coleslaw

1 dl crème fraiche
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 msk chilisås
275 g råkostsallad
1/2 kruka persilja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Lägg kycklinglåren på ett galler och sätt in i ugnen ovanför potatisen.

Vad tyckte du om receptet?

68

Kommentarer

Johan

2020-05-11

Gott men för lång stektid. 25-30 min hade räckt.

Eva

2015-08-24

En lättlagad god rätt, med rikligt med kycklinglår

Näringsvärde per portion

Energi 2077 KJ / 498 kCal
Fett 17 g
Salt 2.75 g
Kolhydrater 48 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden