Kyckling med coleslaw och rostad potatis
Kyckling med coleslaw och rostad potatis, välkända smaker som tillsammans är oslagbara. Potatisen tillagas i ugnen där den får en fin gyllenbrun färg. Stek kycklingen tillsammans med vitlök innan den också gör sällskap i ugnen. Då med penslad sojahonung och timjan över sig. Serveras med en krispig coleslaw.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2015
Ingredienser
4 portioner
Rostad potatis
900 g fast potatis
1 msk olja
salt
peppar
Kyckling
8 kycklinglår
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 msk soja
1 msk honung
1 tsk timjan
Coleslaw
1 dl crème fraiche
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 msk chilisås
275 g råkostsallad
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2077 KJ / 498 kCal
Fett17 g
Salt2.75 g
Kolhydrater48 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott men för lång stektid. 25-30 min hade räckt.
Johan
2020-05-11En lättlagad god rätt, med rikligt med kycklinglår
Eva
2015-08-24