Kyckling med mango chutney och ris
Att kombinera salt och sött fungerar alltid, det är sen gammalt! Den stekta kycklingen serveras här med en crème fraiche som fått smaksättas av söt mango chutney, salt och peppar, och du äter kvällens rätt ihop med ris och tärnad gurka. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 dl mango chutney original
2 dl crème fraiche
salt
peppar
4 kycklingfiléer
2 tsk olja
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2660 KJ / 631 kCal
Fett23 g
Salt2 g
Kolhydrater65 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Nja, såsen blev inte alls söt och totalt lite underbetyg överlag
Stina
2023-02-14Jag tillsatte lite vin och blandade ner mango chutney och creme fraiche i de stekta kycklingbitarna och värme allt. Vi tyckte det blev gott.
Elisabeth
2020-02-26Hela familjen spottade tyvärr ut såsen så fort de fick den i munnen.
Emma
2020-02-09