UNDER 45 MIN | Medel

Kyckling med mango chutney och ris

Att kombinera salt och sött fungerar alltid, det är sen gammalt! Den stekta kycklingen serveras här med en crème fraiche som fått smaksättas av söt mango chutney, salt och peppar, och du äter kvällens rätt ihop med ris och tärnad gurka. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda mango chutney med crème fraiche, smaka av med salt och peppar.
  3. Dela kycklingen i 2 eller 3 delar på längden. Stek bitarna i oljan i en stekpanna, ca 8 minuter eller tills innertemperaturen på kycklingen är 72°C. Vänd då och då.
  4. Skär gurkan i tärningar.
  5. Servera kycklingen med ris, gurka och mangosås.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Stek kycklingen och rör i mangochutney och crème fraiche i pannan, sjud ca 8 minuter. Toppa med eller rör i rostad lök i såsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 1 dl mango chutney original
  • 2 dl crème fraiche
  • salt
  • peppar
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 tsk olja
  • 1 gurka

Näringsvärde
Per portion

Energi 2660 kJ / 631 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept