Kyckling med mango chutney och ris

9
4
Kyckling med mango chutney och ris

Att kombinera salt och sött fungerar alltid, det är sen gammalt! Den stekta kycklingen serveras här med en crème fraiche som fått smaksättas av söt mango chutney, salt och peppar, och du äter kvällens rätt ihop med ris och tärnad gurka. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2020

Kyckling med mango chutney och ris

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
1 dl
mango chutney original
2 dl
crème fraiche
-
salt
-
peppar
4
kycklingfiléer
2 tsk
olja
1
gurka

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Stek kycklingen och rör i mangochutney och crème fraiche i pannan, sjud ca 8 minuter. Toppa med eller rör i rostad lök i såsen.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Elisabeth

2/26/2020

Jag tillsatte lite vin och blandade ner mango chutney och creme fraiche i de stekta kycklingbitarna och värme allt. Vi tyckte det blev gott.

Emma

2/9/2020

Hela familjen spottade tyvärr ut såsen så fort de fick den i munnen.

Clary

2/6/2020

Kycklingen blev bra men såsen förstörde hela maträtten!

Näringsvärde per portion

Energi 2660 KJ / 631 kCal
Fett 23 g
Salt 2 g
Kolhydrater 65 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept