Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling med ljummen potatissallad

Kycklingfiléer steks med krossad vitlök tills de får fin stekyta och ugnsrostas därefter. Servera med en ljummen och färgsprakande potatissallad smaksatt med tomatpesto, färska tomater och salladslök.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklingen (om fryst används).
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Potatissallad: Skala och koka potatisen.
  4. Ansa och skiva salladslöken. Skär tomaterna och gurkan i små tärningar.
  5. Kyckling: Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna, krossa och lägg i vitlöken, krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen tills innertemperaturen är 72°C, ca 10 minuter.
  6. Potatissallad: Blanda den kokta potatisen med pesto, salladslök, tomat och gurka.
  7. Till servering: Skär kycklingen i skivor och servera med potatissallad och mangold.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och ägg men innehåller mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatissallad
  • 900 g potatis
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
  • 1/2 gurka
  • 2 dl pesto tomat
Kyckling
  • 640 g kycklingfilé
  • 1/2 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
Till servering
  • 65 g röd mangold
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2365 kJ / 564 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept