Saltinlagda citroner

Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
3
Saltinlagda citroner

Använd gärna ekologiska, obesprutade citroner och salta in. Hacka och servera som tillbehör till fisk, kyckling eller lamm eller blanda i såser och grytor.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012

Saltinlagda citroner

Ingredienser

1 liter
8 ekologiska citroner
2 dl grovkornigt salt
4 dl kokande vatten
ca 6 dl olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Kan man göra likadant med alla citrusfrukter?

Monica

2024-08-09

Hej Monica! Spännande fråga! Varför inte, jag tror dock att de bör ha lite kraftigare skal, de kan nog lätt bli mosiga annars. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-08-12

Daremot att ha olivolja i kylen brukar göra att oljan stelnar. Men inte med rapsolja t.ex skall det ändå vara olivolja?

Ylva

2024-03-28

Hej Ylva! Det blir godare med olivolja men fungerar självklart med rapsolja eller annan neutral olja också. Om du använder olivolja så är det bra att ta fram citronerna i god tid innan de ska ätas. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-04-02

Skall de stå kallt med saltvattnet?

Ylva

2024-03-28

Hej Ylva! Ja det stämmer, vi har nu förtydligat att de ska stå i kylen. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2024-03-28

Testa liknande recept

Konserverade citroner
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklad kålrabbi med citron och senapsfrön
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sommarsill med citron
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklad zucchini med rosmarin och citron
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Picklad citron med ingefära, chili och stjärnanis
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ättikspäron med sting
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga