Saltinlagda citroner
Använd gärna ekologiska, obesprutade citroner och salta in. Hacka och servera som tillbehör till fisk, kyckling eller lamm eller blanda i såser och grytor.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012
Ingredienser
1 liter
8 ekologiska citroner
2 dl grovkornigt salt
4 dl kokande vatten
ca 6 dl olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan man göra likadant med alla citrusfrukter?
Monica
2024-08-09Hej Monica! Spännande fråga! Varför inte, jag tror dock att de bör ha lite kraftigare skal, de kan nog lätt bli mosiga annars. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-12Daremot att ha olivolja i kylen brukar göra att oljan stelnar. Men inte med rapsolja t.ex skall det ändå vara olivolja?
Ylva
2024-03-28Hej Ylva! Det blir godare med olivolja men fungerar självklart med rapsolja eller annan neutral olja också. Om du använder olivolja så är det bra att ta fram citronerna i god tid innan de ska ätas. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-02Skall de stå kallt med saltvattnet?
Ylva
2024-03-28Hej Ylva! Ja det stämmer, vi har nu förtydligat att de ska stå i kylen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-03-28