Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Saltinlagda citroner

Använd gärna ekologiska, obesprutade citroner och salta in. Hacka och servera som tillbehör till fisk, kyckling eller lamm eller blanda i såser och grytor.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta citronerna väl i varmt vatten.
  2. Skär i klyftor och ta bort ev kärnor. Pressa/kläm juice ur citronklyftorna med handen.
  3. Varva klyftor, juice och salt i en väl rengjord glasburk med lock.
  4. Fyll på med kokande vatten och låt stå 3–4 dygn.
  5. Häll av och skölj citronklyftorna i kallt vatten. Låt dem rinna av i en sil.
  6. Lägg tillbaka citronerna i glasburken. Häll på olja så att den täcker all citron. Sätt på lock. Ställ kallt. Citronerna håller upp till 2 månader i kylen. Hacka och servera som tillbehör till fisk, kyckling och lamm. Också gott att blanda i såser och grytor. Gör gärna en citronyoghurt av citronerna och servera till Kyckling med limerotisar och salt citronyoghurt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Ekologiska citroner har tunnare skal med mindre beska. De är dessutom obesprutade och lämpar sig därför väldigt bra att salta in.

Ingredienser

Portioner: 1 l
  • 8 ekologiska citroner
  • 2 dl grovkornigt salt
  • 4 dl kokande vatten
  • ca 6 dl olivolja
Lägg till i inköpslistan