Krämig svamp triangliolini med portabello
Här serveras en krämig svamp triangoli med portabello. Svampen skivas och sauteras i olivolja i en het panna innan crème fraiche blandas och den krämiga konsistensen träder fram. När pastan kokat klart blandas den i såsen och serveras med sallad, tomater och antipasto.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2015
Ingredienser
2 portioner
2 portabellosvampar
1 msk olivolja
1 dl lätt crème fraiche (gärna karljohansvamp/timjan)
1/2 dl vatten
salt
peppar
250 g triangliolini pasta (med svamp och tryffel)
250 g miniplommontomater
1/2 krispsallad
120 g antipasto
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2338 KJ / 560 kCal
Fett28 g
Salt5.77 g
Kolhydrater41 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer