Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Krämig svamp triangliolini med portabello

Här serveras en krämig svamp triangoli med portabello. Svampen skivas och sauteras i olivolja i en het panna innan crème fraiche blandas och den krämiga konsistensen träder fram. När pastan kokat klart blandas den i såsen och serveras med sallad, tomater och antipasto.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Skiva svampen och stek den i olivoljan i en het panna. Blanda ner crème fraiche och vatten i pannan och värm. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Dela tomaterna.
  5. Låt pastan rinna av och häll sedan över den i pannan och vänd den i såsen.
  6. Plocka bladen från salladen och servera med pastan, tomater och antipaston.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Servera pastan på varma tallrikar.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 portobellosvamp
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl lätt crème fraiche (gärna karljohansvamp/timjan)
  • 1/2 dl vatten
  • salt och peppar
  • 250 g triangliolini pasta (med svamp och tryffel)
  • 250 g miniplommontomater
  • 1/2 krispsallad
  • 120 g antipasto
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2338 kJ / 560 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept