Krämig svamp triangliolini med portabello

Betyg 3.1 av 5.
35 personer har röstat
0
Krämig svamp triangliolini med portabello

Här serveras en krämig svamp triangoli med portabello. Svampen skivas och sauteras i olivolja i en het panna innan crème fraiche blandas och den krämiga konsistensen träder fram. När pastan kokat klart blandas den i såsen och serveras med sallad, tomater och antipasto.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2015

Krämig svamp triangliolini med portabello

Ingredienser

2 portioner
2   portabellosvampar
1 msk  olivolja
1 dl  lätt crème fraiche (gärna karljohansvamp/timjan)
1/2 dl  vatten
salt och peppar
250 g  triangliolini pasta (med svamp och tryffel)
250 g  miniplommontomater
1/2   krispsallad
120 g  antipasto

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Servera pastan på varma tallrikar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
35 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2338 KJ / 560 kCal
Fett28 g
Salt5.77 g
Kolhydrater41 g
Protein32 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Krämig papardelle med portabello
Betyg 3.3 av 5.
71 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ostfylld portabella med risotto
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spännande svampburgare
Betyg 3.2 av 5.
75 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smördegspizza med tomat, rucola och parmaskinka
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pappardelle med zucchini och soltorkad tomat
Betyg 3.3 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakad portabello och lök med basilikacrème
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga