Fyllda kycklingfiléer inlindade i bacon

Fyllda kycklingfiléer inlindade i bacon är ett underbart och saftigt recept. Med en mumsig fyllning av soltorkade tomater, färsk basilika och chilimarinerade vitlöksklyftor och med ett täcke av bacon smakar kycklingfiléerna riktigt gott.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2000

Ingredienser
6 portioner
6 kycklingfiléer
1 pkt bacon (à ca 140 g)
smör (att steka i)
Fyllning
1 förp soltorkade tomater (à 200 g)
1 kruka färsk basilika
2 msk olivolja (eller olja från de soltorkade tomaterna)
1 dl chilimarinerade vitlöksklyftor
1/2 kruka persilja
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot ett mjölkproteinfritt ersättningsalternativ eller olja.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt ut bacon mot kycklingbacon. Detta leder till en 40 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Tips
Sås till kycklingen: Rör samman 2 dl sweet chilisås med 2 dl matlagningsyoghurt och 1/2 dl tacosås (för 6 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1333 KJ / 318 kCal
Fett17 g
Salt2.9 g
Kolhydrater5 g
Protein34 g
Kommentarer
Använd salvia så får ni en god smakupplevelse
Sara
2023-11-11Gillar detta mycket. God fyllning och rätt lätt att göra. Hade kanske önskat annat alternativ till sås men där sätter endast fantasin gränserna.
Elenore
2023-01-09Super god! Dock hoppar jag över bankandet och så lägger jag till färkost med smak av vitlök och örter i fyllningen. Den resterande fyllningen som blir över, lägger jag över på kycklingfiléerna innan de åker in i ugnen. Serverar detta med nygjord ris o en härlig grekisk sallad till!! Jag fortsätter med denna recept ännu idag, sedan jag för första såg den för ca 8 år sen.
Stefanie
2022-09-22