Hel grillad ryggbiff | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hel grillad ryggbiff

Ett saftigt recept på hel grillad ryggbiff som du marinerar med bland annat vitlök och rödvin. Du marinerar över natten och tillagar sedan köttet på grillen. Servera med god potatissallad och soltorkade tomater!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Blanda alla ingredienser till marinaden. Putsa eventuellt köttet och lägg det i dubbla plastpåsar. Blanda marinaden och häll på den. Se till att köttet täcks ordentligt av marinaden. Låt ligga i kyl minst 2 timmar, helst över natten.
  2. Torka av köttet och grilla det på medelvarm gasolgrill eller över indirekt kolglöd. Lägg på lock. Vänd flera gånger under grillningen. Grilla tills innertemperaturen är 60°, det tar ca 45 minuter-1 timme.
  3. Låt köttet vila i smörpapper ca 20 minuter innan det skärs upp. Salta köttet före servering.
  4. Till servering: servera med potatissallad och soltorkade tomater.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 2 kg ryggbiff i bit
Marinad
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 dl rödvin
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk grovmalen svartpeppar
Till servering
  • potatissallad
  • soltorkad tomat
Lägg till i inköpslistan