Kyckling med klyftpotatis och basilikakräm
Njut av saftiga kycklingfiléer med ugnsrostad klyftpotatis till middag. En simpel och god husmanskost hela familjen kan njuta av. Kycklingen steks i stekpanna medan klyftpotatisen reder sig själv i ugnen. Som tillbehör serveras basilikakräm som du gör på crème fraiche och basilika.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2016
Ingredienser
Basilikakräm
Kyckling
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkel, snabb och gott. Passar perfekt till vardagen. Jag gjorde mina klyftpotatisen i airfryen.
Jenny
2023-02-08Troligen bättre med färsk basilika
Henrik
2021-02-12I sin enkelhet vart det jättegott!! Kryddade på rätt bra med basilikan också!!
Maria
2016-02-16