Kyckling med klyftpotatis och basilikakräm
Njut av saftiga kycklingfiléer med ugnsrostad klyftpotatis till middag. En simpel och god husmanskost hela familjen kan njuta av. Kycklingen steks i stekpanna medan klyftpotatisen reder sig själv i ugnen. Som tillbehör serveras basilikakräm som du gör på crème fraiche och basilika.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2016
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
salt
peppar
1 msk olja
Basilikakräm
2 dl crème fraiche
1 msk fryst basilika
Kyckling
650 g minutfilé av kyckling
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2302 KJ / 550 kCal
Fett22.5 g
Salt2.06 g
Kolhydrater40.8 g
Protein43.3 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
I all sin enklelhet var detta jättegott. Tog färsk basilika istf fryst
Ann-charlotte
2024-09-10Enkel, snabb och gott. Passar perfekt till vardagen. Jag gjorde mina klyftpotatisen i airfryen.
Jenny
2023-02-08Troligen bättre med färsk basilika
Henrik
2021-02-12