Gratinerad kyckling med tomat

865
12 Klimatsmart
Gratinerad kyckling med tomat

Denna läckra gratinerade kyckling passar till middag alla dagar i veckan. Tillsammans med tomat täcks den över med lätt vispad grädde smaksatt med vitlök senap och soja för att sedan gratineras i ugnen. Servera med nykokt ris och toppa med hackad gräslök. Enkelt och gott!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2016

Gratinerad kyckling med tomat

Ingredienser

4 portioner
1
rödlök
4
minutfiléer av kyckling
1 msk
olja
-
salt och peppar
3
tomater
1 msk
dragon
2 dl
vispgrädde
1
vitlöksklyfta
1 msk
senap, gärna dijonsenap
1 msk
kinesisk soja
4
port ris eller annat gryn
1/2
ask gräslök (à 20 g)

Gör så här

Tips

Rosta gärna lite solrosfrön och strö på strax innan serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

865

Kommentarer

Helene

2021-01-30

Var en god rätt. Skippade gräslöken, gjorde dubbel sats sås dock inte vitlöken, tillsatte lite chiliflakes och använde cocktailtomater.

Mikaela

2020-11-24

Familjens favorit!

Jeanette

2020-11-06

Smaklöst och tråkigt. Smakar lök och kyckling. Såsen blev vattnig trots färska tinade kycklingfiléer.

Näringsvärde per portion

Energi 2438 KJ / 583 kCal
Fett 25.5 g
Salt 3.58 g
Kolhydrater 51 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept