Denna läckra gratinerade kyckling passar till middag alla dagar i veckan. Tillsammans med tomat täcks den över med lätt vispad grädde smaksatt med vitlök senap och soja för att sedan gratineras i ugnen. Servera med nykokt ris. Enkelt och gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2022
Kontrollera noga innehållet i senapen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bra grundrecept men gjorde som några tipsade om och hade i kycklingfond för mer smak och hade i färsk timjan istället för basilika.
Eva
2022-11-15Följde receptet, tog dock det jag hade hemma. Böt ut röd lök mot gul, tog Johnny’s & slotts orginal senap istället för dijonsenap. Och tog 4 vitlöksklyftor ist för 1, och smulade ner en hönsbuljong tärning i grädden innan jag hällde över kycklingen. Blev väldigt gott, kommer garanterat göra igen. :)
Emelie
2022-10-19Helt okej vardagsrätt. Behövs lite mer kryddning dock. Jag lade till bland annat kycklingfond.
Linda
2022-05-19