Kyckling med het currysås och gurk- och sesamsallad
En currydoftande och krämig kyckling som balanseras upp med en fräsch och syrlig gurk- och sesamsallad, och serveras med ris. Mer än så behöver vi inte säga. Det vattnas redan i munnen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
4 snabbfiléer av kyckling (à ca 150 g)
1 tsk olja
salt
peppar
2 tsk röd currypasta
1 vitlöksklyfta
400 ml kokosmjölk
1 msk japansk soja
1 1/2 tsk majsstärkelse
Gurksallad
1 gurka
1/2 förp rädisor (à 220 g)
1 förp färsk koriander (à 20 g)
1 lime
1 msk olja
2 msk sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2993 KJ / 715 kCal
Fett34 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Vad är det här för mesig wannabe-rätt. Med intrycket att det skall vara en het rätt är det ju bara mesigt. eller är det nåt fel med currypastan som receptet anger att det ska vara. Bluff
Bo
2022-05-16