Kyckling i röd curry

53
14
Kyckling i röd curry

Röd currypasta är en god smakkompis till kyckling och används ofta i asiatiska kycklingrätter. För en mildare och mer barnvänlig smak blandar vi den här med en burk kokosmjölk och kokar ihop tillsammans med kycklingen. Servera med sojabönor och ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2022

Kyckling i röd curry

Ingredienser

4 portioner
4 port ris
600 g snabbfiléer av kyckling
2 tsk olja
400 ml kokosmjölk
2 tsk röd currypasta
250 g sojabönor
salt

För alla

Läs noga innehållet på currypastan.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet har uppdaterats mars 2022.

Gör så här

Tips

Stek gärna med en skivad lök och en morot med kycklingen. Gott med lite lime att pressa över.

Vad tyckte du om receptet?

53

Kommentarer

Daniel

2022-03-29

Alltid gott med kyckling och curry enligt mig! PS. Naturligtvis bra med feedback oavsett om man gillar rätten eller ej. Däremot tråkigt att bittra, lättkränkta & självcentrerade människor i kommentarsfältet inte kan hålla sig borta ifrån personangrepp; är nog inget fel på avsmakarens intelligens!

Emma

2022-03-22

Mycket gott, delade filéerna så de blev tunna. Extra snabb tillagningstid.

Christoffer

2022-03-06

Jag fick ta 5tsk av currypastan & 3DL matlagningsgrädde innan smakerna till slut kom fram. Fettet i grädden gjorde att smakerna kom fram mer. Tog dessutom i Babycorn, lök, salladslök, pak choi & paprika för att lica upp rätten lite.

Näringsvärde per portion

Energi 2613 KJ / 628 kCal
Fett 23 g
Salt 2 g
Kolhydrater 55 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden