Kyckling i röd curry

43
6
Kyckling i röd curry

Röd currypasta är en god smakkompis till kyckling och används ofta i asiatiska kycklingrätter. För en mildare och mer barnvänlig smak blandar vi den här med en burk kokosmjölk och kokar ihop tillsammans med kycklingen. Servera med sojabönor och ris.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2020

Kyckling i röd curry

Ingredienser

4 portioner
600 g
strimlad kycklingfilé
400 ml
kokosmjölk
2 tsk
röd currypasta
250 g
sojabönor

Att ha hemma

4
port ris
2 tsk
olja
-
salt

För alla

Läs noga innehållet på currypastan. Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Stek gärna med en skivad lök och en morot med kycklingen. Gott med lite lime att pressa över.

Vad tyckte du om receptet?

43

Kommentarer

Mattias

2021-01-24

Smakade ingen curry. Behöver betydligt mer krydda.

Carina

2020-08-26

Inte för mig. Men resten av familjen gillade det. Fick dock krydda lite lite extra.

Petra

2020-08-25

Blev tyvärr lite för stark smak. Ta bara 1tsk currypaste och smaka av först. Annars god rätt!

Näringsvärde per portion

Energi 2874 KJ / 686 kCal
Fett 33 g
Salt 3.3 g
Kolhydrater 54 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept