Kyckling i röd curry
Röd currypasta är en god smakkompis till kyckling och används ofta i asiatiska kycklingrätter. Här tillsätter vi en burk kokosmjölk för att få den rätta krämigheten och kokar ihop smakerna tillsammans med kyckling och sojabönor. Servera med och ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
600 g kycklingfilé eller snabbfiléer av kyckling
2 tsk olja
1 förp kokosmjölk (à 400 g)
2 tsk röd currypasta
1 förp sojabönor (à 250 g)
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2613 KJ / 628 kCal
Fett23 g
Salt2 g
Kolhydrater55 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God och enkel att laga. Hade inga bönor så använde ärtor istället vilket funkade bra. Nästa gång ska jag ha mer currypasta och lite mer salt för den blev nästan för mild.
Moa
2024-08-21Förväntas man ha currypasta hemma när resten av maten kommer i kassen?
Linda katrin
2023-05-04Hej Linda Katrin! Kontakta gärna vår Kundservice (https://www.ica.se/kundservice/) med frågor om matkassens innehåll. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-05-05Jag tyckte det var ett bra recept. Snabbt och smidigt! Lite mera currypasta så blev det lite mera sting! Å
Jenny
2023-02-27