Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Kyckling i röd curry

Röd currypasta är en god smakkompis till kyckling och används ofta i asiatiska kycklingrätter. För en mildare och mer barnvänlig smak blandar vi den här med en burk kokosmjölk och kokar ihop tillsammans med kycklingen. Servera med sojabönor och ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna. Rör ner kokosmjölk och currypasta och låt koka ca 5 minuter. Häll i sojabönorna. Koka upp och låt sjuda några minuter tills bönorna är varma. Smaka av med salt.
  3. Servera grytan med riset.

För alla

Läs noga innehållet på currypastan. Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Stek gärna med en skivad lök och en morot med kycklingen. Gott med lite lime att pressa över.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g strimlad kycklingfilé
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 tsk röd currypasta
  • 250 g sojabönor
Att ha hemma
  • 4 port ris
  • 2 tsk olja
  • salt

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2874 kJ / 686 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer