Kyckling med het currysås och gurk- och sesamsallad

En currydoftande och krämig kyckling som balanseras upp med en fräsch och syrlig gurk- och sesamsallad, och serveras med ris. Mer än så behöver vi inte säga. Det vattnas redan i munnen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2022

Ingredienser
4 portioner
4 port ris
4 snabbfiléer av kyckling (à ca 150 g)
1 tsk olja
salt
peppar
2 tsk röd currypasta
1 vitlöksklyfta
400 ml kokosmjölk
1 msk japansk soja
1 1/2 tsk majsstärkelse
Gurksallad
1 gurka
1/2 förp rädisor (à 220 g)
1 förp färsk koriander (à 20 g)
1 lime
1 msk olja
2 msk sesamfrön
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2993 KJ / 715 kCal
Fett34 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
1 stVad är det här för mesig wannabe-rätt. Med intrycket att det skall vara en het rätt är det ju bara mesigt. eller är det nåt fel med currypastan som receptet anger att det ska vara. Bluff
Bo