Kycklingspett med primörer och anchochilimajonnäs | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kycklingspett med primörer och anchochilimajonnäs

Kycklingspett med primörer och en het anchochilimajonnäs som du enkelt rör ihop. Grilla kycklingspetten och grönsakerna, och servera med kokt potatis. Gott och grönt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Anchochilimajonnäs: Koka chilin mjuk i saltat vatten. Ta upp den och spara kokvattnet. Dela chilin och skrapa ur kärnorna. Mixa den med senap, tomatpuré och lite av kokvattnet till en tjock puré. Vispa ner äggulan och häll sedan droppvis i oljan under vispning till en tjock majonnäs. Smaksätt med pressad citron och salt.
  2. Spett: Blanda olivolja, pressad vitlök och honung i en bunke. Skär kycklingen i bitar och vänd ner dem och låt marinera ca 10 minuter. Krydda med salt och nymald peppar. Trä upp kycklingen på spett.
  3. Primörer: Ansa primörerna och gnid in dem med hälften av olivoljan.
  4. Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften. Blanda skal och saft med resten av olivoljan. Hacka örterna.
  5. Grilla spetten och grönsakerna.
  6. Lägg grönsakerna i en skål, häll över citronoljan och strö på örterna.
  7. Till servering: Servera spetten med primörer, majonnäs, sallad och kokt potatis.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: byt ut majonnäsen mot äggfri majonnäs som smaksätts med lite finhackad chili.

Ingredienser

Portioner: 4
Anchochilimajonnäs
  • 1 torkad anchochili
  • 1 tsk senap
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 äggula
  • 1 1/2 dl rapsolja
  • 1/2 citron
Spett
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk honung
  • 600 g kycklinglårfilé
  • salt och peppar
Primörer
  • 1 knippe morötter
  • 8 gröna sparrisar
  • 4 färska lökar
  • 4 msk olivolja
  • 1/2 citron
  • 1 kruka dragon
  • 1 kruka körvel
Till servering
  • färskpotatis och sallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3312 kJ / 792 kCal