Kycklingspett med primörer och anchochilimajonnäs
Kycklingspett med primörer och en het anchochilimajonnäs som du enkelt rör ihop. Grilla kycklingspetten och grönsakerna, och servera med kokt potatis. Gott och grönt!
Ingredienser
4 portioner
Anchochilimajonnäs
1 torkad anchochili
1 tsk senap
1 msk tomatpuré
1 äggula
1 1/2 dl rapsolja
1/2 citron
Spett
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 msk honung
600 g kycklinglårfilé
salt
peppar
Primörer
1 knippe morötter
8 gröna sparrisar
4 färska lökar
4 msk olivolja
1/2 citron
1 kruka dragon
1 kruka körvel
Till servering
färskpotatis och sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3312 KJ / 792 kCal
Fett52.4 g
Salt0.4 g
Kolhydrater36.2 g
Protein41.5 g
Kommentarer
Super gott. Härligt med mycket grönsaker. Anchochilimajonäsen är lite svår, smaken beror mycket på vad man får tag i för Chili. Vi har fått allt från menlös till bra hetta.
Anders
2023-03-15Kycklingen och grönsakerna var toppen. Anchochilimajonäsen var helt menlös och helt utan hetta, som vanligt när man köper chili på ICA. Inte så kul färg på den heller.
Pär
2021-06-20