Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kycklingklubbor med grön salsa

Smakfulla kycklingklubbor penslade med soja. Passar perfekt ihop med den gröna salsan bestående av syrlig honungsmelon och färggrann grön paprika stekta tillsammans med söt honung och fyllig olivolja. Supergott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga potatisen enligt förpackningens anvisning. 
  2. Lägg kycklingklubborna i en mikrosäker form. Pensla med sojan och strö över 1 tsk av saltet (för 4 port) och pepparn. 
  3. Tillaga på full effekt i mikrovågsugnen (max 800 W) 14-16 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag. 
  4. Skala, kärna ur och skär melonen i små bitar. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. 
  5. Fräs melon och paprika i oljan. Tillsätt honung, vinäger och smaka av med resten av saltet.
  6. Servera kycklingklubborna med salsan, klyftpotatis, sallad och bröd.

För alla

Byt ut sojan mot balsamvinäger om du inte tål den.

Tips

Har du inte någon mikrovågsugn kan kycklingklubborna stekas vid sidan om potatisen i ugnen beräkna då 30-40 minuter tillagningstid.

Gröna tipset: Servera salsa och potatis till stekta grönsaksbiffar om du vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse djupfryst klyftpotatis (à 800 g)
  • 4 kycklingklubbor
  • 1 msk soja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 - 1 1/2 krm peppar
  • 500 g honungsmelon
  • 2 gröna paprikor
  • 1/2 msk olja
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk honung
Tillbehör
  • sallad
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2140 kJ / 510 kCal
Fett: 15 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer